06 / 07 / 2024

AVM'lerde maliye masası kurulacak!

AVM'lerde maliye masası kurulacak!

Maliye Bakanlığı torba yasa Meclis'ten geçtikten sonra mükellefin bilgilendirilmesi amacıyla sahaya inmeye hazırlanıyor. Vatandaşın bilgilendirilmesi için hafta sonları alışveriş merkezlerinde maliye masası kurulacak



 Maliye Bakanlığı torba yasa Meclis'ten geçtikten sonra mükellefin bilgilendirilmesi amacıyla sahaya inmeye hazırlanıyor. Maliye Bakanı Mehmet şžimşek, tasan genel kuruldan geçtikten başta internet ortamında olmak üzere yoğun bir bilgilendirme sürecine gireceklerini belirterek, bu çerçevede özellikle vatandaşın hafta sonu yoğun olarak gittiği alışveriş merkezlerinde 'maliye masası' kuracaklarıı söyledi.

Torba tasandan yeniden yapılandırma ile ilgili 21 maddenin ayrılmasını isteyen ancak bunu kabul ettiremeyen muhalefet, hükümeti zorlamak için iç tüzükten doğan tüm haklanm kullanarak hükümeti geniş kapsamlı tasandan sadece yemden yapılandırmayla ilgili maddeleri ayırmaya zorluyor.

Mükellef matrah artırımına zorlanamaz
Yasa tasarısı görüşülürken muhalefet milletvekillerinin mükellefin matrah artınmına zorlandığı yönündeki eleştirilerine yanıt veren Maliye Bakanı şžimşek, hiçbir mükellefin vergi elemanları ve vergi daireleri tarafından matrah artınmına zorlanamayacağını söyledi. Yasanın kabul edilmesinin ardından e-mail ortamında mükelleflere kendi imzasıyla mektup göndereceklerini anlatan şžimşek, 'Biz mükellefi hiçbir şekilde zorlamamız mümkün değil. 'Böyle bir yasa Meclis'te kabul edildi, yasayla böyle bir hakkınız var diyeceğiz. Hiçbir şekilde vergi elemanı ve vergi dairesi zorlayamaza zorlarsa haber verin diyeceğiz. Mükellef bu imkandan yararlanır yararlanmaz tercih meselesi' dedi. şžimşek, vatandaşın bilgilendirilmesi için hafta sonları alışveriş merkezlerinde maliye masası kuracaklarını söyledi.
Bugün

 


Geri Dön