02 / 05 / 2024

AVM'lerdeki kira sorunu sürüyor!

AVM'lerdeki kira sorunu sürüyor!

Derimod'un kurucularından Ümit Zaim, yüksek kiralardan şikayetçi. Zaim, "Son 3 yılda dolar ve Euro yüzde 61 arttı. Birçok AVM’de kiraların döviz üzerinden olmasından kaynaklanan sorunlar devam ediyor." dedi. 



44 yıl önce Ümit ve Zerrin Zaim kardeşler tarafından deri giysi ihracatçısı bir firma olarak kurulan Derimod, artık daha çok ayakkabı çanta üretimiyle anılıyor. 

 

Kira sorunu sürüyor


Hürriyet Gazetesi'nden Elif Ergu'nun haberine göre; Ümit Zaim, perakende sektörünün artan döviz kurlarından darbe aldığını ifade etti. Zaim konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı; "Son 3 yılda dolar ve Euro yüzde 61 arttı. Birçok AVM’de kiraların döviz üzerinden olmasından kaynaklanan sorunlar devam ediyor. Biz perakendeciler olarak bunun altından nasıl kalkacağız? Bazı AVM’ler duyarlı bazıları değil. Biz bundan sonra bizimle empati yapmayan AVM yatırımcılarının projelerine girmeyeceğiz. Diğer markalarda da durum böyle. Yeni AVM yapıyorlar, dekorasyonunuzu yaparız diyerek çağırıyorlar ama gitmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın çağrısı oldu. AVM yatırımcılarına seslendi ancak hala bir yaklaşım göremiyoruz."

 

Sorunun bir şekilde çözümesi gerektiğinin altını çizen Zaim, sorunun Ekonomi Bakanlığı başkanlığında markalar, AVM yatırımcıları, AVM’lere kredi veren bankalar için kazan-kazan şeklinde çözülmesi gerektiğini belirtti. Zaim, "Yoksa biz ve AVM yatırımcıları bu işi çözemiyoruz" dedi.

 


Geri Dön