02 / 05 / 2024

AVM'lerin pazar günleri kapatılması küçük esnafı umutlandırdı

AVM'lerin pazar günleri kapatılması küçük esnafı umutlandırdı

Alışveriş merkezlerinin (AVM) pazar günü kapatılması konusundaki tartışma bakkal ve diğer küçük esnafı umutlandırdı



Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu (TBBF) Yönetim Kurulu Üyesi, Konya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Süleyman Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ardarda açılan marketler ve alışveriş merkezleri nedeniyle bakkalların, küresel krizin de etkisiyle oldukça zor günler geçirdiğini belirtti.

İş yapamayan çok sayıda bakkal dükkanının kapandığını, ayakta kalanların ise düşen satışları nedeniyle sıkıntılı olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bakkallar, Türkiye ekonomisini ayakta tutan esnaftır. En ufak bakkal bile vergisini bir kuruş kaçırmadan öder. Bu hassasiyeti AVM'ler göstermiyor. AVM'lerin her geçen gün çoğalması bakkalları sıkıntıya sokuyor. Bugün büyük marketler, AVM'ler, cirolarının yüzde 25-30'unu pazar günleri yapıyor. Bunların pazar günü kapalı olması bakkalların işini artıracaktır. Bu nedenle AVM'lerin pazar günü kesinlikle kapanmasını istiyoruz. AMPD Başkanı Mehmet Nane, AVM'lerin pazar günü kapalı olmasının 81 bin aktif çalışanın işsiz kalmasına neden olacağını açıklamış. Buna katılmıyorum. AVM'lerin pazar günü kapalı olması, ekonomik kriz nedeniyle oldukça zor günler geçiren bakkallar dahil yaklaşık 2 milyon küçük esnafı huzura kavuşturacaktır."

-BAKKALLARIN BİRLEŞMESİ ÖNERİSİ-
Bakkalların kendi aralarında birleşmesi yönündeki önerilerin hayata geçirilmesinin de pek mümkün olmadığını anlatan Yılmaz, "Bugün baba ile oğlu birleşip bir iş yapamıyor ki. Bakkallar nasıl birleşsin. Bakkalların birçok
sıkıntısı var. Bakkalların en çok para kazandığı iki kalem ekmek ve sigara satışlarıdır. Ama yerel yönetimler de büfe açarak ekmek satışı yapıyor. Bunlar yanlış. Yerel yönetimler bu anlamda bakkallara büyük darbe vuruyor. Bu uygulamadan da vazgeçilmesi gerekiyor" diye konuştu.
AA


Geri Dön