28 / 04 / 2024

AVM'lerin şehir dışına taşınması ile ilgili çalışmalar meclis gündeminde!

AVM'lerin şehir dışına taşınması ile ilgili çalışmalar meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AVM'lerin şehir dışına taşınması ile ilgili çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sertel sorularını Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye iletti..



AVM lerin şehir dışına taşınması ile ilgili çalışmalar meclis gündeminde!


CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, AVM'lerin şehir dışına taşınması ile ilgili çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sertel sorularının Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 


Sertel önergesinde "Seçim bölgemizde yaptığımız çalışmalarda sık sık esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz ve çok sayıda şikayet alıyoruz. Şehir merkezlerinde açılan dev alışveriş merkezleri, zincir mağaza ve marketlerin neredeyse her sokağa girmesi, küçük esnafımızı büyük bir darboğaza itiyor. Büyü mağazalar karşısında rekabet şansı olmayan küçük esnafımız, AVM'lerin rekabet üstünlüğü karşısında kepenk kapatıyor." diyerek tek soru hazırladı.


Sertel, "AVM diye tabir edilen büyük Alışveriş Merkezleri'nin şehir dışına taşınmazı ve yeni yapılan AVM'lerin şehir merkezlerinden uzakta yapılmasına yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır? Hükümetiniz tarafından bu konuda uzun yıllardır dile getirilen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen AVM'lerin şehir dışına taşınması ile ilgili yasa ne zaman çıkacaktır?" diye sordu.





Geri Dön