30 / 04 / 2024

Isparta Sanayi Sitesi şehir dışına taşınıyor!

Isparta Sanayi Sitesi şehir dışına taşınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bekarlığının uyguladığı "Üretim Reform Paketi' kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması ile Isparta Sanayi Sitesi'nin taşınması için hazırlıklara başladığı açıklandı.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bekarlığının uyguladığı "Üretim Reform Paketi' kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması çerçevesinde ilk etapta 9 ilde 10 sanayi sitesi şehir dışına taşınacak. 


Taşınacak ilk 10 sanayi sitesi arasında yer alan Isparta Sanayi Sitesinin taşınmasıyla ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştiren Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın taşınma işlemine başladıklarını açıkladı. 


TÜRKİYE’DE 858 SANAYİ SİTESİ VAR

Özlü, Bakanlık'ta düzenlediği  asın toplantısında,Türkiye'de aktif toplam 858 sanayi sitesi

bulunduğunu, bu sitelerde yaklaşık 212 bin 141 iş yeri ve 1 milyon 63 bin çalışan olduğunu açıkladı. Bu çalışanların, imalat sanayinde çalışanların yaklaşık yüzde 20'sine karşılık geldiğini ifade eden Özlü, bu anlamda sanayi sitelerinin Türk sanayisinin önemli bölümünü oluşturduğunu dile getirdi.



Isparta Akın Gazetesi 


Geri Dön