28 / 04 / 2024

Düzce Küçük Sanayi Sitesi ihalesi 4 Ekim'de!

Düzce Küçük Sanayi Sitesi ihalesi 4 Ekim'de!

Düzce'de ses ve görüntü kirliliğine neden olan Küçük Sanayi Sitesi şehir dışına taşınıyor. 266 dükkanın inşa edileceği sanayi sitesinin ihalesi 4 Ekim'de yapılacak. 



Düzce'nin 50 senedir yılan hikayesine dönen bir sorun daha çözülüyor. Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine göre; Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, seçim vaatleri arasında bulunan Kültür Mahallesindeki Eski Sanayi Sitesinin kaldırılması için başlattığı  Ankara  temasları sonucunda istenilen sonuca ulaşıldı. Geçtiğimiz sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Düzce Belediyesi arasında imzalanan protokol ve projelendirme çalışmaları sonrasında yeni projede ihale tarihi belli oldu. 

4 Ekim'de belli olacak

Kültür Mahallesi'nde D-100 Karayolunun kenarında yer alan 72 Bin metrekare üzerine kurulu, yaklaşık 50 senelik bir tarihe sahip Küçük Sanayi Sitesinin kaldırılması ve modern bir sanayi sitesi yapması için gerçekleştirilecek ihale, 4 Ekim 2021 tarihinde saat 14.00'te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) toplantı salonunda yapılacak.

Düzce Küçük Sanayi Sitesi ihalesi 4 Ekim de!

"BU YOLA ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇIKTIK"

Düzce'de büyük bir gelişim ve dönüşüm olduğunun altını çizen Başkan Özlü; "Kültür mahallesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi zamanla şehrin içinde kaldı ve çarpık bir yapı oluşturdu. Konut ve işyerlerinin iç içe geçti. Sanayi sitesi D-100 Karayolu kenarında bulunması nedeniyle de görüntü kirliliği de oluşturarak şehrimizden gelip geçen insanlar için kötü bir imaja neden oluyordu. Vatandaşlarımızla istişare ederek verdiğimiz sözü yerine getirmek amacıyla, geçtiğimiz yıl Sanayi sitesinin kaldırılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  ile yaptığımız görüşmeler neticesinde protokol imzalamıştık. Yaptığımız girişimler ve projelendirme çalışmalarının ardından ihale aşamasına gelindi. Artık bu sorun tarihe gömülüyor. Hem eski sanayi çarşısı ıslah edilecek hem de modern bir sanayi sitesi kurulacak. Tüm Düzceli vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun" dedi. Beslanbey Mahallesinde yapılacak olan Modern Sanayi Sitesinin ardından Eski Sanayi bu alana taşınacak. Kültür Mahallesinde bulunan mevcut sanayi sitesinin yerine ise Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacağı belirtildi. 


Düzce'de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!


Geri Dön