29 / 04 / 2024

Düzce'de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!

Düzce'de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!

Düzce'de deprem tehlikesini en aza indirgemek için yapılan çalışmalar neticesinde konut iyileştirmeleri ve kat sınırlaması yapılıyor.



Düzce'de 108 kişinin hayatını kaybettiği "asrın felaketi" olarak isimlendirilen Marmara Depremi'nin ardından hayata geçen konut iyileştirmeleri ve kat sınırlamasıyla şehrin afetlere karşı hazırlıklı olması sağlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konuya yönelik açıklama yapan Düzce Valisi  Cevdet Atay, "Bu deprem felaketi Düzce'de 108 canımızı alıp gitti. Yüzlerce bina ağır hasar aldı. Yaralılarımız, öksüz-yetim kalan evlatlarımızla ülkemiz için büyük bir imtihan. Hatta devamında 12 Kasım'da yaşanan büyük depremle Düzce'de daha büyük yıkımlar yaşanmış ve Düzce bu süreçte küllerinden adeta yeniden doğmuştur." dedi.

Düzce de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!

Depremin ardından birçok tedbirin alındığını söyleyen Atay, "O dönemde devletin yardıma ihtiyaç duyulan yere ne kadar çabuk ulaşırsa kayıpların azalacağını gördük. Bugün ülkemizde yaşanan diğer afetlerde de bu organize yardım ağının olay yerine hemen intikal ettiğini ve insanımıza el uzattığını görüyoruz. Çok şükür devletimiz şu an çok güçlü ve bu tür konularda aksiyoner." şeklinde konuştu.

Düzce de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!

Atay, depremin ardından yapılan  konut iyileştirmelerinin hem kentin çehresini güzelleştirdiğini hem de depreme dayanıklı konutlar inşa edildiğinin altını çizerek "Düzce deprem gerçeğini kabullendi ve buna göre aksiyon alan yeni bir il haline geldi. İlimize deprem yaralarını sarmaları için devletimiz tarafından büyük teşvikler verilmiştir. Bunun da ötesinde halk deprem konusunda eğitilmiştir. İlimizde kriz yönetiminden risk yönetimine geçilmiştir. Kat sınırı getirilerek hem ilimizin çehresi değiştirilmiş hem de depreme karşı tedbir alınmıştır." ifadesini kullandı.

Düzce de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!

"Dikey mimariye son verdik"

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de depremin ardından meydana gelen kayıplardan ders alarak şehirleşmede bazı sınırlama ve kurallar konulduğunu belirtildi.

Dayanıklı binalar inşa etmek için çok ciddi tedbirler alındığını söyleyen Özlü, "Günümüzde Düzce'deki konutların yüzde 80'i yeni binalardır. Deprem sonrası şehirleşmede dikey mimariye son verdik. Bina yapımında kat sınırlaması getirdik ve zemin artı 4 kat binalara izin veriyoruz. Bu da deprem hassasiyetimizden kaynaklanmaktadır. Biliyorsunuz ki doğal afetler sadece depremlerden oluşmuyor. Günümüzde çok yakın tarihlerde yangınlar ve sellerle de afetler yaşıyoruz. Bunlardan da yeni dersler almak ve tedbirler almak zorundayız." şeklinde konuştu.

Düzce'nin gündemi kentsel dönüşüm! 


Geri Dön