Sektörel

Avni Çelik: Ataköy arazisi için proje hazırlatıyoruz

Sinpaş Grubu Başkanı Avni Çelik, 850 milyon TL'ye aldıkları Ataköy arazisinde gerçekleşecek projeyi yıl sonunda açıklayacaklarını söyledi

Sinpaş, Ataköy sahilindeki projesine bu yıl sonunda başlamayı planlıyor. Bloomberg HT kanalında yayımlanan HT Ekonomi Soruyor programında Menekşe Ataselim'in sorularını yanıtlayan Sinpaş Grubu Başkanı Avni Çelik, mimari projenin hazır olduğunu belirterek, "Bu yılın sonuna doğru projeyi lanse etmeye çalışacağız" dedi. Yaklaşık 1.5 yıl önce 850 milyon TL'ye Toplu Konut Idaresi'nden (TOKİ) alınan 125 dönümlük arazinin İstanbul'un çok önemli arazileri arasında olduğunu ifade eden Çelik, "Böyle bir araziyi geliştirirken üzerinde hiç acelemiz olmadan düşünürüz. Dünyanın 5 ünlü mimarının katıldığı bir mimari proje yarışması açtık. Yarışma sonuçlandı. Torti Gallas and Partners ve The JERDE Partnership adlı iki ABD'li şirketle son noktaya geldik. Ülkeye değer katacak çok hoş bir konsept oluştu" diye konuştu.

'Taklit Etmeyiz'

Bu yıl Ankara piyasasına da gireceklerini kaydeden Çelik, "Sloganımız; 'Gelecek Geldi' olacak. Projemiz henüz tasarım aşamasında. Bugüne kadar üretilmiş  modellere kıyasla daha iyi bir modelle keyif veren projeler üreteceğiz" dedi.

Çelik, İstanbul Küçükçekmece'deki İstanbul Sarayları projesini ise şöyle anlattı: "Mimarlık bir sanat. Kurum olarak bunu iyi kullanıyoruz. Yaptığımız hiçbir şey taklit değil. İstanbul'da imparatorluk kültürü var. Kentte üç imparatorluk kurulmuş. Bunların izlerini alıp bir yerlere taşımak önemli bir değer. Bu imparatorluk kültüründen esinlenen ama kesinlikle taklit olmayan bir mimari çalışma. Son noktalardayız, önümüzdeki aylarda kamuoyunun karşısına çıkacağız."

'Sektöre bir iyileştirme müdahalesi bekliyoruz'

Geçtiğimiz üç yılın tahribatla geçtiğini ifade eden Avni Çelik, gayrimenkul sektöründe bürokrasinin yatırımlarının önüne geçmemesigerektiğini kaydetti. Çelik şunları söyledi: "Krizin sonundayız. Tarihimizde olmadığı kadar kredi botlarımız yükseliyor; faizler hala aşağıda seyrediyor. Bugün sektöre bir şeyler yapmak lazım. Sanayiye çok şey yapıldı; teşvikler verildi. Ama benim sektörüme gelince, kamudan kaynak istemiyoruz ama bürokrasiyi azaltacak; yatırımcının önünü açacak bir şeyler yapılmalı. Bir iyileştirme müdahalesi bekliyoruz."

'Yağmur da yağsa kriz de olsa satarız'

Avni Çelik, "Biz bir markayız. Ne kadar gürültü olsa da sükunetle dolaşıyoruz" diyerek, şöyle devam etti: "Krizde dahi Sinpaş'ın ivmesinde en ufak bir değişiklik olmadı, istanbul'da yılda yaklaşık 100 bin konut satılır. Biz de 2 bin 500 adet üretebiliriz. 100 bindeki bu yüzde 2.5'imizi krizler olsa, yağmurlar yağsa da alırız."

'2010'da rekor kâr açıklayacağız'

Lagün, Bosphorus City, Aqua City 2010 ve Bursa Modern'den toplam 2 bin 800 konut satan Sinpaş GYO, bu 2 bin konut teslim edecek. Sinpaş GN icra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik "Satışların fatura kesimi ve bilançoya yansıması da bu yıl olacak. Bu projele 2009 bilançosunda giderleştiği için, t giderler 2010'a yansımayacak. Bu yıl rekor kâr açıklayacağız. En az 120 milyon lira net kar göreceğiz." dedi.
Habertürk