28 / 04 / 2024

Avrasya GYO esas sözleşmesinin 8. maddesini değiştiriyor!

Avrasya GYO esas sözleşmesinin 8. maddesini değiştiriyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesinin 8. maddesini deiştirmek için SPK'ya başvuru yapacak. 



Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı işlemlerine ilişkin bildirim yayınladı. 

Avrasya GYO esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. maddesinin ekteki şekilde tadil edilerek gerekli izinlerin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verildi. 


Avrasya GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimiz Yönetim Kurulu 26.02.2018 tarihli toplantısında,

Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK) verilen kayıtlı sermaye tavanı izninin geçerlilik süresinin 2018 yılı sonunda dolacak olması sebebiyle mevcut kayıtlı sermaye tavanı değiştirilmeden süresinin 5 yıl (2018-2022) daha uzatılması amacıyla, Şirket esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. maddesinin ekteki şekilde tadil edilerek gerekli izinlerin alınması için Sermaye Piyasası Kuruluna başvurulmasına,

Ekteki şekilde yeniden düzenlenen tadil metni hakkında SPK'dan gerekli izin ve onay alınmasının akabinde Esas Sözleşme Değişikliği izni alınmak üzere T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuruda bulunulmasına,

Yukarıda belirtilen izin ve onaylar alınmış olmak kaydıyla yapılacak Esas Sözleşme değişikliğinin yapılacak ilk genel kurulda ortakların onayına sunulmasına karar verilmiştir.


Dosya için tıklayın


Geri Dön