27 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli trafiği rahatlatacak!

Avrasya Tüneli trafiği rahatlatacak!

İstanbul Boğazı'nın 106 metre derinliğinde yer alacak ve 1.3 milyarlık bütçeye sahip Avrasya Tüneli inşaatı 3. köprüyle yarışıyor. Avrasya Tüneli, yoğun trafiğin etkili olduğu İstanbul'da yolculuk süresini önemli ölçüde azaltacak.




İstanbul Boğazı'nın 106 metre derinliğinde yer alacak ve 1.3 milyarlık bütçeye sahip Avrasya Tüneli inşaatı 3. köprüyle yarışıyor. Avrasya Tüneli, yoğun trafiğin etkili olduğu İstanbul'da yolculuk süresini önemli ölçüde azaltarak, Asya ve Avrupa yakaları arasında 100 dakikaya varan ulaşım süresini 15 dakikaya kadar indirmeyi amaçlıyor. Deprem ve tsunami gibi doğal afetlere karşı dayanıklı olarak inşa edilen tünel, "Tırtıl" ile İstanbul Boğazı tabanının yaklaşık 25 metre altından toprağı kazarak ve iç çeperleri oluşturarak 850 metreye ulaştı. 



3.34 KM'Sİ DİPTE 


Toplamda 14,6 kilometrelik uzunluğa sahip olacak Avrasya Tüneli Projesi, İstanbul Boğazının 106,4 metre derinliğinde yer alacak. Dcııiz altında 3,34 kilometresi olan Avrasya Tiincli'ııde kazılacak 2,5 kilometrelik mesafe kaldı. Marmaray'ın kardeşi olarak da ifade edilen Asya ile Avrupa yakalarını biraraya getirecek Avrasya Tüneli Projesi kapsamında şu anda 422 beyaz yakalı. 628 mavi yakalı işçi ve 56 iş makinesi çalışıyor. Avrasya Tüneli için bağlantı tünelleri, "Tırtıl"ın Avrupa Yakasındaki çıkış noktası Kennedy Caddesi tarafında da hazırlıklar devam ediyor. 



Güneş



Geri Dön