27 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli geçiş ücreti!

Avrasya Tüneli geçiş ücreti!

2015 yılı ortasında açılması hedeflenen tünelden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor. Projede, her 2 yakada da gişe yer alacak ve Avrasya Tüneli geçiş ücreti 4 dolar + KDV olacak...




Avrasya Tüneli geçiş ücreti!


İstanbul'da yapılan dünyanın 6. büyük tüneli Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki seyahat süresinin 100 dakikadan 15 dakikaya inmesi planlanıyor. Asya ve Avrupa kıtasını denizin altından birleştirecek İstanbul Boğazı karayolu tünelinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Yap-işlet-devret modeliyle Türk- Kore Ortak Girişimi ATAŞ tarafından, otomobiller için yapılan Avrasya Tüneli İstanbul Boğazı'nın 106 metre altına yapılıyor. Boğazda yapılan 2 katlı tüneli 13,7 metre çapıyla 4 katlı binaya eşit olan bir tünel açma makinası Kasım ayında kazmaya başlayacak. Bu makinanın günde 10 metreden fazla kazı yaparak çalışmayı 1,5 yılda tamamlaması bekleniyor. 


Avrasya Tüneli geçiş ücreti!


2011 yılında başlanan Avrasya Tüneli Projesi'nin toplam maliyeti 1,3 milyar dolar. Proje kapsamında Cankurtaran ile Kazlıçeşme arasındaki sahil yolu 8 şeride çıkarılıyor. 2015 yılı ortasında açılması hedeflenen tünelden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor. Projede, her 2 yakada da gişe yer alacak ve Avrasya Tüneli geçiş ücreti 4 dolar + KDV olacak.



Avrasya Tüneli tanıtım videosu!
Avrasya Tüneli çıkış!
Avrasya Tüneli finansman!
Avrasya Tüneli güzergah!




Geri Dön