02 / 05 / 2024

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.



Peki Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun ne kadar olması bekleniyordu? İşte Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avro Bölgesi'nin 2023 yılının mayıs ayına ilişkin yayımladığı enflasyon verileri...

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Avro Bölgesi'nde TÜFE, Mayıs ayında bir önceki aya göre değişmedi.

Verilen detaylara göre, piyasa beklentileri, Mayıs ayında Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 7, aylık enflasyonun yüzde 0,6 olması şeklindeydi. Söz konusu veriler, piyasa beklentilerinin de altında gerçekleşti.

Yine verilen detaylara göre, enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 12,5 ile gıda, alkol ve tütün ürünlerinde gerçekleşti. Verilen detaylara göre, gıdayı, yüzde 5,8 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 5 ile hizmetler takip ederken, enerji ürünleri de yüzde 1,7 geriledi.

Avro Bölgesi nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Avrupa Birliği uyumlu verilere göre, enflasyon, geçen ay Letonya ve Slovakya'da yüzde 12,3, Estonya'da yüzde 11,2, Litvanya'da yüzde 10,7, Avusturya'da yüzde 8,7, Hırvatistan'da yüzde 8,3, İtalya ve Slovenya'da yüzde 8,1, Hollanda'da yüzde 6,8, Malta'da yüzde 6,4, Almanya'da yüzde 6,3, Fransa'da yüzde 6, İrlanda ve Portekiz'de yüzde 5,4, Finlandiya'da yüzde 5,2, Yunanistan'da yüzde 4,1, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yüzde 3,6, İspanya'da yüzde 2,9, Belçika'da yüzde 2,7 ve Lüksemburg'da yüzde 2 seviyelerinde ölçüldü.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında geriledi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin 2023 nisan ayı işsizlik verilerini yayımladı.  Açıklanan verilere göre, AB'de mart ayında yüzde 6 olan mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı, Nisan ayında sabit kaldı. Avro Bölgesi'nde ise mart ayında yüzde 6,6 olan işsizlik oranı, nisanda yüzde 6,5'e indi.

Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? 

İzmir'de tam 5 kat  imarlı arsa fırsatı! Ticaret ve konut imarlı bu arsayı kaçırmayın!

'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurular sona erdi! Kampanyaya 269 bin başvuru yapıldı!


Geri Dön