Ekonomi

Avro Bölgesi’nden rekor! Enflasyon zirve yaptı!

Avro Bölgesi'nde, eylül ayı senelik enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın da etkisi ile birlikte yüzde 9,9'a çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. İşte detaylar…Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde ağustos ayında yüzde 9,1 olan senelik enflasyon, eylül ayında da yüzde 9,9'a yükselerek rekor kırdı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) eylül ayı ile ilgili olarak senelik enflasyon nihai verilerini yayımladı.

Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde ağustos ayında yüzde 9,1 olan senelik enflasyon, eylül ayında da yüzde 9,9'a yükselerek rekor kırdı.

Avro Bölgesi enflasyon kayıtları 1997 senesinden itibaren tutulmaya başlandı. Bu şekilde ise Avro Bölgesi'nde eylül ayında oluşan enflasyon, verilerin Eurostat tarafından toplandığı son 25 seneden beri ölçülmüş olan en yüksek seviye olarak belirlendi.

Avrupa Birliği’nde de ağustos ayında yüzde 10,1 olan senelik enflasyon, eylül ayında yüzde 10,9 oldu. Bu şekilde, AB'de çift haneli enflasyon ölçülmüş oldu.

Enflasyon, geçtiğimiz senenin eylül ayında Avro Bölgesi'nde yüzde 3,4, AB'de de yüzde 3,6 seyirlerindeydi.

Avro Bölgesi'nde öncü olan verilerde eylül ayının enflasyon oranı yüzde 10 olarak kayıtlara geçmişti.

Avro Bölgesi'nde eylül ayındaki enflasyon rakamındaki artışına en fazla etkiyi enerji yapmış oldu.

TOKİ Adana Seyhan’da 682 adet konut!

Ertelenen TOKİ İstanbul Arnavutköy Projesi’nde 826 adet konut!

Kamu çalışanlarına müjde! 1 trilyon lira nakdi ödeme yapılacak!