29 / 04 / 2024

Avrupa Alışveriş Merkezleri Ödülü finalinde 3 Türk AVM!

Avrupa Alışveriş Merkezleri Ödülü finalinde 3 Türk AVM!

Avrupa Alışveriş Merkezleri ödülünün verileceği finalistler arasına Türkiye'den 3 AVM girdi. Torium, Antalya Özdilek ve Marmara Forum en iyi olmak için yarışacak



Uluslararası Alışveriş Merkezleri Birliği'nce (ICSC), Gayrimenkul Fuarı MAPIC'de 'Avrupa Alışveriş Merkezleri Ödülü'nün verileceği yarışmada 16 finalist arasına Türkiye'den üç alışveriş merkezi (AVM) girdi. Orta büyüklük kategorisinde Antalya'dan Özdilek AVM, büyük kategoride ise İstanbul'dan Marmara Forum ve Torium AVM ödül almak için yarışacak. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İsveç, Norveç ve Portekiz'den finale kalan AVM'ler şubat ve mart aylarında jüri tarafından gezilip değerlendirildikten sonra ödüller 16 Nisan'da Berlin'de açıklanacak.

DÜNYADA 10'UNCU

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MAPIC kapsamında gerçekleştirilen 'Türkiye'de neler oluyor' başlıklı panelde konuşan Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin puanını her geçen gün artırdığını, Türkiye'nin son derece stratejik bir noktada, büyük bir değer olduğunu söyledi. Nane, perakende sektöründe Türkiye'nin dünyada 10'uncu, Avrupa'da ise 7'inci sırada olduğunu ifade etti.

TÜRK YAZI GÖZDEN KAÇIYOR

Panelin moderatörlüğünü yapan AMPD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avi Alkaş da özellikle Avrupa'nın karmaşık bir dönemden geçtiği bu günlerde Türkiye'nin birbiri ardında açıklanan büyüme rakamları ile dikkati çektiğini söyledi. Alkaş, "Herkes Arap Baharı'nı konuşuyor. Bence gelmekte olan 'Türk Yazı' gözden kaçıyor. Türkiye, kükremiş sel gibi geliyor" diye konuştu.

Ödüle doymuyorlar

Aynı yarışmada önceki yıllarda Türkiye'den Kanyon, Capitol, Armada, Metrocity, Akmerkez, Meydan M1, İstinyepark, Forum İstanbul, Antares, Olivium, Beylikdüzü Migros, Panora ve Kozzy de farklı alanlarda ödüle layık görülmüştü.

İstanbul'u AVM'ler büyüttü

İstanbul'u AV M'lerin prestijli hale getirdiğini söyleyen yarışmanın finalistlerinden Torium'un yatırımcısı Aziz Torun, Türkiye'nin iddialı bir ülke haline geldiğini belirterek "ICSC dünyada çok prestijli bir yarışma. Finale kalmak bile bizim için çok önemli" dedi.

Herkes Türkiye'yi izliyor

Türki ye'nin birçok alanda her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD ) Başkanı Hakan Kodal ise, herkesin Türkiye'yi izlediğini söyledi. Kodal, zamanında Türkiye'yi risk olarak görenlerin bugün yatırım için fırsat kolladığını belirtti.
Milliyet


Geri Dön