Yeni Projeler

Avrupa Konutları Şişli ön talep topluyor! Yeni proje!

Avrupa Konutları Şişli projesinde ön talep başladı. Peki Avrupa Konutları Şişli nerede? İşte proje ile ilgili detaylar... 

Artaş İnşaat'ın yeni projesi Avrupa Konutları Şişli projesi için ön talep süreci başlatıldı. Avrupa Konutları Şişli, İstanbul Avrupa Yakası'nda, Şişli'de hayata geçiriliyor. 

Eski Profilo AVM'nin yerinde yükselecek olan proje iki parselde inşa edilecek. Dev bir rezidans projesi olarak hayata geçirilmesi beklenen Avrupa Konutları Şişli ile ilgili detaylar henüz belli olmadı. 

NELER OLMUŞTU? 

İstanbul’un en merkezi alanlarından olan Mecidiyeköy’de 1998'de kapılarını açan Profilo AVM, seneler  boyunca sanayici Jak Kamhi’nin şirketi Profilo Sanayi tarafından işletilmişti. Mecidiyeköy ve çevresinde yeni açılan AVM'lerin ardından Profilo AVM cazibesini kaybetti ve borçları sebebiyle ilk olarak İş Bankası’na satıldı.

Ardından, 2021 Kasım'da 989 milyon TL bedel ile İş GYO satılan Profilo AVM, Ocak 2023'te de Artaş İnşaat'a satıldı. 

Artaş İnşaat, Profilo AVM'nin tam iki parselden oluşan 18 dönüm büyüklüğe sahip arazisini 65 milyon dolar bedelle satın aldı. Ardından, yine Ocak'ta İş GYO, Profilo Alışveriş Merkezi ile ilgili proje geliştirilmesi için Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'ne imza attı. 

Artaş İnşaat'ın Profilo AVM arazisinde hayata geçireceği projenin satışları kapsamında elde edilecek tüm gelirlerin yüzde 40'ı arsa bedeli karşılığı hasılat payı şeklinde İş GYO'ya ödeneceği açıklandı. İş GYO'ya ödenecek asgari hasılat payı tutarı 65 milyon USD+KDV olarak belirtildi. 

Ayrıca, Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da yaptığı açıklamasında Mecidiyeköy’de kentsel dönüşüm alanı kurduklarına, yeni bir AVM inşa etmeyi düşünmediklerine dikkat çekmişti. 

Web: https://www.avrupakonutlari.com/tr/proje/avrupa-konutlari-sisli/

Tel: 444 3 825

Artaş Grubu'ndan Mecidiyeköy'e yeni proje! Yerine konut yapılacak Profilo AVM yıl sonunda yıkılıyor!

Avrupa Konutları Güneşli geliyor! Artaş'tan Güneşli'ye 1.312 konutluk yeni proje!

Airbnb'ye uygun Kartal My Flats projesinde yüzde 50 peşin 18 ay vade avantajı!

V Yeşilada ön talep topluyor! İsra Holding'ten 769 konutluk yeni proje!