21 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euronun yönü resmen belli oldu! 1 eurosu bile olanlar hemen gardınızı alın

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euronun yönü resmen belli oldu! 1 eurosu bile olanlar hemen gardınızı alın

Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini 50 baz puan artırdı.  Euro/TL kuru yükselişe geçti. Peki euro yükselecek mi? Euronun yönü resmen belli oldu! 1 eurosu bile olanlar hemen gardınızı alın.



AVRUPA MERKEZ BANKASI AÇIKLADI!

Avrupa Merkez Bankası dün faizleri 50 baz puan artırdı. ECB tarafından yapılan açıklamaya göre, bankanın, 3 temel politika faizini 50 baz puan artırılmış oldu.

Yapılan açıklamada, refinansman faizinin yüzde 3,50'ye, mevduat faizinin yüzde 3'e ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 3,75'e yükseltildiği kaydedildi. Böylece ECB'nin faiz oranları 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Banka, 3 temel politika faizini temmuz ayında 50 baz puan, eylül ve ekim ayında da 75'er baz puan, aralık ve şubatta 50 baz puan artırmıştı.

Piyasalar, ağırlıklı olarak 25 baz puanlık faiz artırımını bekliyordu.  ECB'nin aldığı bu kararda enflasyonun çok uzun süre çok yüksek kalmasının beklendiği ve faiz artırım kararının bu nedenle alındığı açıklandı.

Peki euro ne olur? Euro ne kadar olacak? Euro yükselecek mi, düşecek mi? Euronun yönü resmen belli oldu! 1 eurosu bile olanlar hemen gardınızı alın...


Geri Dön