17 / 05 / 2024

Avrupa Merkez bankası açıkladı! Kenardaki eurolarımızı hemen bozduralım mı? Net yanıt geldi

Avrupa Merkez bankası açıkladı! Kenardaki eurolarımızı hemen bozduralım mı? Net yanıt geldi

Euro kuru Amerika Merkez Bankası faiz kararı öncesi kan kaybediyor. Yatırımcılar ise bu düşüş karşısında hemen ''kenardaki eurolarımızı bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını merak ederken Avrupa Merkez Bankası'ndan flaş açıklama geldi. 



AVRUPA MERKEZ BANKASI AÇIKLADI

Dün, son dakika gelişmesi olarak Avrupa Merkez Bankası'ndan kritik açıklama geldi. Banka, euronun kaderini belirleyecek adımlar atmaya devam ediyor. Dün yapılan açıklamada; Avrupa Merkez Başkanı Başkanı Christine Lagarde, peş peşe tarihi üçüncü faiz artırımının ardından Avro Bölgesi'nde resesyon ihtimali yükselmiş  olsa bile enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırmaya devam edeceklerini açıkladı.

 Avrupa Merkez bankası açıkladı! Kenardaki eurolarımızı hemen bozduralım mı? Net yanıt geldi 

Öte yandan Avrupa Merkez Başkanı Başkanı Christine Lagarde, yüksek enerji maliyetlerinin ekonominin giderek daha fazla alanını etkilediğinn de altını çizdi.

Enflasyonunu bu yüksek seviyelerde ne kadar uzun süre kalırsa ekonomiye yayılma riskinin de o kadar büyük olacağını söyleyen Lagarde, "Bizim (ECB) görevimiz, fiyat istikrarıdır ve elimizdeki tüm araçları kullanarak bunu sağlamalıyız. Enflasyonu yüzde 2 hedefimize geri getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız." dedi.

AMERİKA MERKEZ BANKASI FAİZ  KARARI BEKLENİYOR

Piyasaların heyecanla beklediği gün sonunda geldi. Bugün Amerika Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. 
Bugün saat 21:00'da Amerika Merkez Bankası kararı Jerome Powell tarafından açıklanacak. Faiz kararının ne olacağı şimdiden merak edilirken analistlerin beklentisi 75 baz puan artışı yönünde.

Amerika Merkez Bankası (FED) kararı öncesinde dolar kuru  alış fiyatı 18,67 TL, satış fiyatı ise 18,69 TL seviyesinden  işlem görüyor. Dolaer endeksi ise bugün 111 seviyesinden işlem görüyor.

Peki bugün euro/TL ne kadar? Euro kuru yükselecek mi, düşecek mi? 


Geri Dön