28 / 04 / 2024

Avrupa ülkelerinde Noel Bayramı tatili turizm yörelerinde canlılık oluşturdu!

Avrupa ülkelerinde Noel Bayramı tatili turizm yörelerinde canlılık oluşturdu!

Avrupa ve İskandinav ülkelerinde Noel Bayramı tatilinin başlaması özellikle turizm yörelerinde canlılık oluşturdu. Avrupa ülkelerinde Noel tatili, ülkelere göre 7 ile 12 gün kadar sürüyor.





Öte yandan, Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, geçen yıla göre yüzde 25 oranında düşüşle maddi durumu iyi olan Rusların Noel tatili için tercihlerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Antalya'yı tercih edeceklerini bildirdi. 


Rusların genelde kışın tatil tercihlerini İspanya, Hindistan, Mısır ve Uzak Doğu ülkelerine yaptığını hatırlatan Baranov, "Maddi durumu iyi olan Ruslar Noel tatilini gelende İspanya, İtalya, Fransa ve Türkiye'de Antalya'da geçiriyor. Noel tatili için gelen Rus turistlerde bu yıl geçen yıla göre yüzde 25 oranında düşüş olacağını tahmin ediyoruz." dedi. 


Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Noel Bayramı tatilinin, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde başladığını söyledi. Turizmciler olarak, 24 Aralık ile 4 Ocak tarihlerini iyi değerlendirmek istediklerini belirten Aydoğan, bölge destinasyonunda yüzde 35 seviyesinde doluluk oranını Noel Bayramı tatiliyle kısa süre bir artışın olabileceğini kaydetti. 

Antalya Akdeniz Haber


Geri Dön