29 / 04 / 2024

Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından açıklanan haftalık bültende Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arz başvurusunun onaylandığı belirtildi. Peki, Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından paylaşılan haftalık bültende Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arz başvurusunun onaylandığı duyurdu. 

1 TL nominal değerli payların 55,08 lira sabit fiyat üzerinden satışa sunulacağı halka arzda, halinde ek pay satışı olmayacak.

Avrupakent GYO halka arz süreciyle, 335.000.000 lira değerindeki sermayesini bedelli olarak 65.000.000 liraya arttırarak 400.000.000 liraya çıkaracak.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı X'ten Temettü Hocam isimli kullanıcı takipçilerine "Böylesine büyük arzların onaylanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yöneltti. İşte okuyuculardan gelen dikkat çekici yorumlar...

"SPK'nın halka arzına onay verdiği Avrupakent GYO, arz büyüklüğünü 5.5 milyar TL olarak açıkladı. Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren bu şirket TAB Gıda'dan (#TABGD) sonra 2023'ün en büyük halka arzı olacak.

Böylesine büyük arzların onaylanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?"

 

SPK'nın halka arzına onay verdiği Avrupakent GYO, arz büyüklüğünü 5.5 milyar TL olarak açıkladı. Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren bu şirket TAB Gıda'dan (#TABGD) sonra 2023'ün en büyük halka arzı olacak.

Böylesine büyük arzların onaylanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

— Temettü Hocam (@temettuhocam) December 8, 2023

 

 Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

"Zaten likitide az. Bir süre spk nın yeni halka arzlara ara vermesi yerinde olur."

"Her yer gyo oldu hocam"

"Mevduata giden para gelsin sıkıntı yok"

"Bokunu çıkardılar eskiden kimse almazdı.. çoluk çocuk 100 tl için şu adamlari zengin etti"

 Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

"Bankalardan saglayamacaklari finansmani halka arzla sagliyorlar. Borsada coluk cocuk saniyor ki her sirket ust uste 18 tavan gorecek. O yuzden de cilgin talepler oluyor. Bizim hisseler kapisildi imaji cizip para topluyorlar."

"Bence olumsuz .ayrıca halka arzlara bir süre ara verilmesi gerektiğini düşünüyorum, her hafta 3 şirket halka arz ediliyor"

"Bir kaç gün önce tv de reklamını gördüm, halka arz reklamı değil. Normal reklam, kendi kendime dedim ki bu da halka arz olacak"

 Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

"Bankanın vermediği krediyi bizden topluyor"

"İncelemedim ama kesin batıktır, zaten yetersiz olan para girişi vs. onu da emecek, fayda değil zarar getirir, katılmayı düşünmüyorum hocam"

"Ülke olarak hala betona yatırım yapıyoruz."

 Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

"Bu kadar GYO halka arza açılmasının  politik olduğunu düşünüyorum. yazık."

Şöyle değerlendiriyor insanlar. 5-10 gün tavan yapar satarım. Uzun vadeli ve Borsayla fazla ilgisi olmayanlar için güzel yatırım"

Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

Milletvekillerinden konut sorunu için flaş öneri: Yabancıya konut satışı yasaklansın, boş ev vergisi gelsin! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 


Geri Dön