27 / 04 / 2024

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.



Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres olarak işaret edildi. Avrupalı emeklilerin kendi bütçesi ile yaşayabileceği ülke olarak gösterildi. Bu kapsamda Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides'a göre Avrupalı emeklilerin en uygun koşullarda yaşayabileceği ülke Türkiye.

Şirket tarafından paylaşılan verilere göre, emeklilerin Türkiye'de yaşamak için ayda ortalama 488 euroya (Yaklaşık 15 bin 239 lira) ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Yapılan değerlemede Türkiye'nin Güneydoğu Avrupa/Güneybatı Asya'da yer aldığı belirtilirken, 85 milyon nüfuslu Türkiye'nin tüm Avrupa ülkeleri arasında en az suç oranlarından bazılarına da sahip olduğuna dikkati çekildi.

WTM Küresel Seyahat Raporu'na göre Türkiye, pandemiden döneminden beri ziyaretçi sayısında da yüzde 70 oranında etkileyici bir artış Bu da Türkiye'yi Avrupa'da Fransa'dan sonra en çok ziyaret edilen 2. ülke haline getirdi. Bu sıralama ülkeyi ulusların hareketli bir buluşma yerine ve canlı bir kültürel destinasyona dönüştürdü; tüm bunlar yabancı emekliler için değerli faktörler. (Başkenti İstanbul aynı zamanda Travel + Leisure'ın 2024 yılında Gidilecek En İyi Yerler listesinde yer alıyor.)

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Sotheby's International Realty Operasyon Direktörü Can Türken de İstanbul, Bodrum ve Antalya'nin Türkiye'de emeklilerin en popüler destinasyonlarından bazıları olduğunu belirtti.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Türken, İstanbul'un markalı rezidanslar, sahil mülkleri ve villalar olmak üzere tüm Türkiye'nin en çok aranan gayrimenkullerinin bazılarına sahip olduğunu belirtti. Türken, "Olanaklar genellikle yakın zamanda yenilenmiş veya yeni mutfak ve banyolar, özel otopark, kapalı havuzlar, sauna ve Türk hamamı arasında değişmektedir" dedi.

Ülkenin Akdeniz'deki Turkuaz Sahilinde güzel bir tatil şehri olan Antalya'ya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Türken, Antalya'nın güneşli plajlara, otellere, restoranlara ve birçok Roma ve Osmanlı simgesel yapısının bulunduğu tarihi bir şehir merkezine ev sahipliği yapmakta olduğuna dikkati çekerek, "Antalya neredeyse tüm yıl boyunca sıcak havasının ve güzel doğal ortamı ile kentsel olanakların karışımının burayı popüler bir seçimdir.

Kristal berraklığındaki suları, tasarım alışverişleri ve şık yemek mekanlarıyla ünlü, lüks tatil köyleri, Türk Rivierası'nın son moda lüks tatil beldesi Bodrum ise ayrıcalık ve mahremiyet arayan emeklilerin ilk tercihidir" şeklinde konuştu. 

Emlak Rehberleri'nin emekli olmak için en iyi yerler listesindeki 2. ülke, çok sayıda yeşil alanı ve sakinlerine sunulan en fazla hastane yatağı sayısıyla Almanya olurken, Yunanistan ise 1108 dolarlık geçim skalasıyla 3. sıraya yerleşti.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı'ndan 5 öneri!

Bayrampaşa'daki Millet Bahçesi için geri sayım başladı!  Eski Pancar Motor Fabrikası arazisi yeninden hayat buluyor


Geri Dön