27 / 04 / 2024

Avrupakent GYO karın yüzde 50'sini dağıtacağına esas sözleşmede resmen yer verdi!

Avrupakent GYO karın yüzde 50'sini dağıtacağına esas sözleşmede resmen yer verdi!

Avrupakent GYO halka arz oluyor. Şirket, karın yüzde 50'sini pay sahiplerine en çok üç taksitte nakden dağıtılacağını şirket esas sözleşmesinde açıkladı. İşte o madde...



Avrupa Konutları markasının yaratıcısı Artaş Holding’in, iştiraki Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) halka açılıyor. Avrupakent GYO'nun talep toplama tarihleri 13-14-15 Aralık olarak açıklandı. 

Avrupakent GYO’nun çıkarılmış sermayesinin 335 milyon TL'den 400 milyon TL’ye yükseltilmesi sebebiyle ihraç edilecek 65 milyon TL nominal değerli paylar ile ortak satışı yoluyla halka arz edilecek 35 milyon TL nominal değerli paylar olmak üzere, toplamda halka arz edilecek payların nominal değeri 100 milyon TL olacak.

Avrupakent GYO karın yüzde 50 sini dağıtacağına esas sözleşmede resmen yer verdi!

Avrupakent GYO'nun halka arzında, şirketin mevcut ortaklarından, Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret'e ait 23.621.365 TL, Süleyman Çetinsaya'ya ait 11.310.012 TL, Gökhan Çetinsaya'ya ait 32.286 TL, Nurcan Çetinsaya'ya ait 32.286 TL ve Serhan Çetinsaya'ya ait 4.051 TL nominal değerli C grubu payların satışı yapılacak. 

Halka arz edilecek payların yüzde 78'inin yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 1,5’inin Grup çalışanlarına, yüzde 20’sinin yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi planlanıyor. 

Avrupakent GYO toplamda 100.000.000 TL nominal değerli payları, bireysele ve şirket çalışanlarına eşit olarak pay başına 55,08 TL'den dağıtacak. 

Avrupakent GYO'nun halka arzı Ak Yatırım liderliğinde toplam 42 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 25 olarak açıklandı. 

Avrupakent GYO karın yüzde 50 sini dağıtacağına esas sözleşmede resmen yer verdi!

Avrupakent GYO'nun şirket esas sözleşmesinde, şirketin karının yüzde 50'sini dağıtacağına resmen yer verildi. İşte sözleşmedeki o madde... 

Karın Dağıtımı ve Yedek Akçeler: (Madde 32)

Genel Kanuni Yedek Akçe

e) Pay sahipleriyle kara iştirak eden diğer kimselere dağıtılması kararlaştırılmış olan kısımdan, ödenmiş sermayenin yüzde 5'i oranında kar payı düşüldükten sonra bulunan tutarın onda biri, TTK'nın 519 uncu maddesinin ikinci fıkrası uyarınca genel kanuni yedek akçeye eklenir.

Yasa hükmü ile ayrılması gereken yedek akçeler ayrılmadıkça, esas sözleşmede pay sahipleri için belirlenen kår payı nakden ve/veya hisse senedi biçiminde dağıtılmadıkça; başka yedek akçe ayrılmasına, ertesi yıla kår aktarılmasına, yönetim kurulu üyeleri ile memur, müstahdem ve işçilere, çeşitli amaçlarla kurulmuş olan vakıflara ve bu gibi kişi ve/veya kurumlara kar payı dağıtılmasına karar verilemez.

Bu esaslar çerçevesinde ve Şirket paylarının halka arz edilmesinden ve borsada işlem görmeye başlamasından sonra şirket her yıl yıllık net dağıtılabilir kârın en az yüzde 50'sini pay sahiplerine en fazla üç taksitte nakden dağıtacaktır. 

Kar payı, dağıtım tarihi itibarıyla mevcut payların tümüne, bunların ihraç ve iktisap tarihleri dikkate alınmaksızın eşit şekilde dağıtılır. 

Borsacılar Avrupakent GYO'daki yüzde 10'luk iskontoyu az buldu!

Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

Avrupa Konutları Güneşli resmen başlıyor! Artaş'tan İÇDAŞ ve Metal Yapı Konut'un arazisine 1.312 yeni konut geliyor!

Geri Dön