Yeni Projeler

Avrupakent GYO Şişli Residence projesinde konut sayısı arttı! 

Avrupakent GYO, eski Profilo AVM arazisinde hayata geçirilen Şişli Residence projesindeki konut sayısının arttığını açıkladı. İşte proje ile ilgili detaylar... 

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Şişli Residence projesi tadilat ruhsatı hakkında açıklama yaptı. 

Avrupakent GYO mülkiyetinde yer alan, 5 Temmuz 2024 tarihli Değerleme Raporu'na göre ekspertiz değeri (projenin tamamlanması durumunda) 3 milyar 556 milyon TL olan ve 22 Kasım 2023'te ypı ruhsatları alınan Şişli Residence projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

AVRUPAKENT GYO ŞİŞLİ RESİDENCE PROJESİNDE KONUT SAYISI ARTTI 

İstanbul ili, Şişli ilçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 1961 ada, 21 parsel üzerinde hayata geçirilen Avrupakent GYO Şişli Residence projesinde bağımsız bölümlerde revizyona gidildi. 

Bu çerçevede, toplam 127 adet konut (eski ruhsatlarda 102) 17 adet ticari ünite (eski ruhsatlarda 17) olacak şekilde Tadilat Yapı Ruhsatları 25 Eylül tarihinde alındı. Tadilat ruhsatları çerçevesinde 34 bin 616 metrekare inşaat alanı ruhsatlandırıldı. 

PROFİLO AVM'NİN ARAZİSİNDE YÜKSELİYOR

İstanbul’un en merkezi alanlarından olan Mecidiyeköy’de 1998'de kapılarını açan Profilo AVM, 2021 Kasım'da 989 milyon TL bedel ile İş GYO'ya, Ocak 2023'te de 65 milyon dolar bedelle Artaş İnşaat'a satıldı. 

Yine Ocak ayında, İş GYO, Profilo Alışveriş Merkezi ile ilgili proje geliştirilmesi için  Artaş İnşaat  Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzaladı. Proje kapsamında, elde edilecek tüm gelirlerin yüzde 40'ı arsa bedeli karşılığı hasılat payı şeklinde İş GYO'ya ödeneceği belirtildi. İş GYO'ya ödenecek asgari hasılat payı tutarı 65 milyon USD+KDV şeklinde açıklandı.

İstanbul’un tam merkezinde iş ve yaşam merkezi olarak tasarlanan Avrupakent GYO Şişli Residence projesinin arsa alanı 6 bin 58,34 metrekare olarak belirtildi. Artaş İnşaat imzasıyla hayata geçirilen projede şu an inşaat ilerleme seviyesi yüzde 20 olarak açıklandı. 

Reportage Türkiye’den İstanbul’a 1,5 milyar TL'lik dev proje! Afra Park'ta teslimler Aralık 2026'da!

THY - Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri fiyatları nasıl belirlendi? Konut fiyatları gözden geçirilmeli önerisi!

Kent Etiler'de en düşük konut fiyatı 27 milyon TL'den başlıyor! İstanbul'a 1.220 konutluk proje geliyor!