22 / 11 / 2024
fuzul

Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesi geliyor

Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesi geliyor

Gaziosmanpaşa'dan ayrılarak yeni ilçe olan Sultangazi'nin çiceği burnunda Belediye Başkanı Cahit Altunay, üretecekleri prestij projelerle Sultangazi'yi sadece Türkiye'ye değil, dünyaya tanıtacaklarını söyledi




Gaziosmanpaşa ilçesinden ayrılan Sultangazi'nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Caiht Altunay, Sultangazi'ye prestij kazandıracak projelerini anlattı. Altunay, Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesinin Sultangazi'ye inşa edileceğinin müjdesini verdi. 3 bin dönüm arazi üzerine kurulacak hayvanat bahçesi ile Sultangazi'nin ismini sadece İstanbul değil bütün Türkiye'nin duyacağını belirten Altunay, 'İlçenin imajını değiştirecek olan Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesinde vahşi hayvanlar doğal ortamlarında yaşayacak. Hayvanat bahçesini ziyaret edenler hayatlarında görmedikleri vahşi hayvanları burada görme imkânı bulacak. Proje tamamlandığında İstanbul'u ziyaret eden her misafir Sultangazi'ye uğramadan memleketine dönmeyecek' dedi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay inşa edilecek hayvanat bahçesi ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden destek sözü aldıklarını söyledi.

GİZLİ CENNET ORTAYA ÇIKARILACAK
Sultangazi Belediye Başkanlığı'na karşılaşacakları zorlukları bilerek aday olduğunu ifade eden Cahit Altunay, bölgenin yıllardır keşfedilmemiş güzelliklerini teker teker ortaya çıkaracaklarını söyledi. Alibeyköy Barajı manzarasından İstanbulluların yararlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Altunay, şunları söyledi: 'Alibeyköy Barajı'nın doyumsuz manzarası İstanbulluları cezbedecek. Pierloti'den Haliç'i seyretmek ne ise Gazi Mahallesi'nden Aliböyköy Barajı'nın güzelliklerini seyretmek aynı şey olacak. İSKİ ve Orman Bakanlığı'nın projemizle ilgili görüşü olumlu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da desteğini aldık' dedi. Altunay, Alibeyköy Baraj havzasına çeşitli sportif faaliyetlerin yapılmasına imkân sağlayan tesisler inşa edeceklerini söyledi.

TAŞ OCAKLARI REVİZE EDİLECEK
Belediye Başkanı Altunay, ilçedeki çalışmalarına önce vatandaşın öncelikli sorunlarını çözerek başlamak istiyor. Bölge halkının ilçede faaliyet gösteren taş ocakları gibi çok ciddi bir sorunla karşı karşıya yaşadığını belirten Altunay, taş ocaklarının mutlaka revize edileceğini söyledi. "Artık halkımızın dinamit sesleri ile uyanmasını istemiyoruz' diyen Altunay şunları söyledi: "Bölge halkı deprem oluyor diye gece yarısı sokağa inmekten kurtulacak. Ocaklarda patlatılan gücü yüksek dinamitler bölgede deprem etkisi yapıyor. Rasathane bu patlamaları birçok kez 4,3-4,9 şiddetinde deprem diye kaydetmiş. Bölgedeki bazı camilerin kolanlarında dinamitlerin etkisi ile çatlamalar oldu. Biz bu sorunu mutlaka çözeceğiz. Çünkü halk bu sorunu çözmek için bize oy verdi." Taş ocaklarının sahipleri ile görüşmelere devam ettiğini belirten Cahit Altunay, verimi düşük ocakların kapatılarak, kapatılan ocakların sahiplerinin verimi yüksek ocaklara ortak edileceğini söyledi. Ocak sahiplerinin bugüne kadar bir defada daha çok taş çıkarabilmek için yüksek güçte dinamit kullandıklarını belirten Altunay, 'Artık patlatılan dinamitlerin gücü düşürülecek. Patlama sesleri Sultangazi'den duyulmayacak' dedi.

TRAMVAY ESKİ EDİRNE ASFALTINA KAYDIRILACAK
Sultangazi'nin merkezinden geçen tramvayın sıkıntılara neden olduğunu belirten Belediye Başkanı Cahit Altunay, tramvay yolunun araç trafiğine kapatılarak, tramvayın da eski Edirne Asfaltı'na götürüleceğini söyledi. Tramvay yoluna paralel araç yolunun sıkıntıya neden olduğunu belirten Altunay, 'Kazaları önlemek için tel örgüyle tramvayı kapattık. 200 metre aralıklarla geçitler koyduk. Halk 400 metre geçmemek için burayı kullanmaz oldu. Araç yolunu da trafiğe kapatarak İstiklal Caddesi gibi yapacağız' dedi.

OKUL EKSİĞİMİZİ TAMAMLIYORUZ
Sultangazi'nin şu anda 500 bin nüfuslu bir köy görünümünde olduğunu belirten Altunay, ilçede bir tek kültür merkezi ve tiyatro salonu bulunmadığını söyledi. 500 bin nüfuslu ilçede 5 lise ile bir meslek lisesi olduğunu ifade eden Cahit Altunay, 'Okul yapımına hız verdik. Şu anda Sultangazi'de aynı anda 5 okulun yapımı çalışmaları sürüyor. İlçemizdeki okullarda sınıf mevcutlarının ortalaması 65 kişi. İl Öze İdaresi ve valimiz Muammer Güler ilçemize büyük destek veriyor' dedi.

HEDEF 20 BİN KİŞİYE BİR SAĞLIK OCAĞI
'Türkiye'nin neresini ölçü alırsanız alın nüfusu 500 bin olup da bir tek devlet hastanesinin olmadığı bir ilçe bulamazsınız' diyen Altunay, ilçede sağlık sorununu yeni tesisler yapana kadar kiralama yoluyla çözeceklerini söyledi. Sultangazi'de bulunan 50 yataklı Lütfiye Burak Devlet Hastanesi'nin sağlık ocağı gibi çalıştığını anlatan Altunay, ilçeye hükümetimizin sağlık kriteri olan 20 bin kişiye bir sağlık ocağı düşecek şekilde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Oktay MEHMET/Yeni Şafak


Geri Dön