28 / 04 / 2024

Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesi açıklandı! Türkiye’den de 19 şirket Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesinde!

Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesi açıklandı! Türkiye’den de 19 şirket Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesinde!

 Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesi açıklandı. Listede Türkiye merkezli ve Türkiye’de faaliyet gösteren çok uluslu 19 organizasyonun da yer aldığı bildirildi.



İşyeri kültürü ile çalışan deneyimi konusunda global otorite kabul edilen Great Place To Work, Avrupa’nın En İyi İşverenleri’ni açıkladı. Bu yıl listede Türkiye merkezli 12 organizasyon ve Türkiye’de faaliyet gösteren 7 çok uluslu organizasyonun da yer aldığı açıklandı.

Avrupa’nın En İyi İşverenlerine ilişkin ödül töreni, 21 Eylül 2023 akşamı Lüksemburg’da yapıldı. Buna göre; Lüksemburg’da düzenlenen ödül töreninde açıklanan listede şu şirketler yer aldı: Trabzon Port, Vega Sigorta, Codeway, Esbaş, Bentego, AssisTT, Akra Hotels, GDZ Elektrik Dağıtım, Architecht Bilişim, Votorantim Çimento ve sahibinden.com.

Çok uluslu şirketler kategorisinde ise DHL Express, AbbVie, Hilton, Cisco, Stryker, Teleperformance ve Novo Nordisk’in yer aldığı kaydedildi.

Avrupa’nın En İyi İşverenleri Listesi’ne bu yıl; Türkiye’nin yanı sıra Danimarka, Almanya, Yunanistan, Kıbrıs, Belçika, Avusturya, İzlanda, Fransa, Finlandiya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre, Hollanda ve İngiltere’den şirketler aday oldu. Listede  bu yıl 150 organizasyon aldı.

Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesi açıklandı! Türkiye’den de 19 şirket Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesinde!

Great Place To Work Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, Avrupa’nın En iyi İşverenler listesinde yer alan 19 organizasyonu gönülden tebrik ettiğini dile getirirken, pek çok konuda olduğu gibi insan odaklı ve güven temelli kurum kültürü oluşturma konusunda Türkiye’nin Avrupa ve dünya ile yarışır seviyede olduğunu savundu. Toprak, bu yılki liste oluşturulurken dönüşen iş dünyasında çalışanların aidiyet açısından önemsedikleri başlıkların esnek çalışma modeli, iş arkadaşları tarafından önemsenme, psikolojik ve duygusal olarak sağlıklı işyeri deneyimi gibi konular olduğunun tespit edildiğini aktardı.

ADAYLAR NASIL BELİRLENİYOR?

Great Place To Work®, en iyi işverenler listesini oluşturuken, şirketlerin öncelikle işveren programlarını analiz ediyor. Daha sonra ülkelerinde ‘Yılın En İyi İşverenleri’ listesinde yer alan şirketleri, Avrupa’nın En İyi İşverenleri Listesi’ne aday organizasyonlar olarak saptıyor. Toprak, değerlendirmede; Türkiye, Avusturya, Belçika, Kıbrıs, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre, Hollanda ve İngiltere’nin yer aldığını bildirdi. Liste, şirketlerin çalışan sayısına göre 4 farklı kategoriye ayrıldı. Bu kategoriler ise 10 ile 49 çalışanı olanlar, 50-499 çalışan sayısına sahip olanlar, 500’den fazla çalışanı olanlar ve çok uluslu şirketler olmak üzere belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön