06 / 05 / 2024

Avrupa'nın ilk W Oteli'ne kriz uğramadı

Avrupa'nın ilk W Oteli'ne kriz uğramadı

Starwood Grubu'nun çok özel bir markası olan Afrika, Ortadoğu ve Avrupa'nın ilk W'si olarak geçen yıl İstanbul Akaretler'de açılan W Otel İstanbul'a kriz uğramadı



İstanbul'daki bir çok dev marka oda fiyatlarında indirime giderken, kendilerinin bu yola başvurmadığını belirten W Otel Genel Müdürü Roman Goetsch, "İstanbul çok özel bir şehir. Starwood Grubu İstanbul ve Türkiye'deki fırsatları kollamaya devam ediyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı İstanbul Akaretler'deki W Otel'e kriz Başbakan'nın dediği gibi teğet geçmiş. Tam krizin göbeğinde geçen bir yıla rağmen fiyatlarında indirime gitmeden yoluna devam eden W Otel, eylül ekim gibi yine Şair Nedim sokakta bir konferans merkezi açıyor. Müşterilerinin talebi üzerine 550 metrekarelik bir alanda konferans salonunu devreye alacaklarını söyleyen İstanbul W Otel Genel Müdürü Roman Goetsch,  "Bu dönemde bir çok otel oda fiyatlarını aşağıya çekmek zorunda kaldı siz de bunu uydunuz mu?" sorumuza, "Hayır fiyatlarla oynamadık. W Otel çok özel bir konsept. İstanbul'daki bu otel W markasın bebeği idi bu dönemde emekledi ve sağlam bir şekilde yürümeye başladı" yanıtını veriyor.
Daha önce Ürdün ve Tunus'ta yine Strawood bünyesindeki Sheraton otellerinin yöneticiliğini üstelenen Goetsch, W İstanbul'un artık dünyada da bilinmeye başladığını dile getirerek, "Bir Sheraton müşterisi bir kente giderken Starwood otellerinin hangisi var diye bakar ve ona göre kararını verir. Oysa W müşterisi önce hangi kentte W otel var diye ona bakar ve tercihini otele göre yapar"diyerek iki müşteri arasındaki farklılığı da anlatıyor.

RADARLARIMIZ AÇIK

İlk kez 1998 de New York ile başlayan W Otel zincirinin 24'üncü halkası olan İstanbul'a yakın zamanda İspanya Barcelona rakip geliyor. yakın zamanda ispaya barslona wrakip olarak geliyor. Genel Müdür Goetsch, herşeye rağmen  İstanbul'un her anlamda çok özel bir nokta olduğunu şöyle anlatıyor:
"Avrupa'da bir çok ülke birbirine benzer. İstanbul  ise aralarında kültürü, tarihi, yemeği ve gece hayatı ile sıyrılıyor. Çok çekici bir destinasyon. W Otel  İstanbul da nokta olarak şehrin tam kalbinde bir yerde. Avrupa'nın ilk W olması bizim için çok gurur verici bir durum."
Geleneksel otel algısının dışında otel tecrübesini biraz daha eğlenceli hale getiren W Otelleri'nde müşteri ile otel yönetimi arasındaki mesafenin kaldırılmaya çalışıldığını söyleyen Goetsch, "Starwood Grubu için Türkiye özel bir yere sahip. Büyük bir potansiyel var burada. Sürekli radarlarımız bu nedenle açık. Sadece W Otel olarak değil diğer markalar için de yer bakılıyor. Türkiye'de uygun fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Şimdilik bir anlaşma yapılmadığı için kesin bir açıklama yapamayız ancak mutlaka yeni otellerimiz gelecek"değerlendirmesinde bulunuyor.

Konferans salonu açılıyor

W Otel İstanbul'un yakın zamanda bir konferans salonu da olacak. 134 odalı olarak Beşiktaş Akaretler'de Beşiktaş'ın eski başkanı Serdar Bilgili tarafından restore edilen W Otel İstanbul'un 20-30 metre ilerisinde 550 metrekarelik bir konferans salonu açılacak. Eylül gibi devreye alınacak olan konferans salonu son teknolojilerle donatılacak. Genel Müdür müşterilerinin talebi üzerine konferans salonunu açmaya karar verdiklerini dile getirererek, "Böyle bir otelde konferans düzenlemek istediklerini söyleyen çok sayıda kişi oldu. Biz de talebi görüp harekete geçtik" diyor.

Gazete Habertürk


Geri Dön