27 / 04 / 2024

Mordoğan'ın ilk butik oteli Mavi Keçi açıldı!

Mordoğan'ın ilk butik oteli Mavi Keçi açıldı!

Mordoğan'ın Ankara Hukuk Fakültesi mezunu Derya Okçelik, 1.5 milyon liralık yatırımla turizm sektörüne adım attı. İstanbul'u terk eden Okçelik, gezmek için geldiği Mordoğan'ın ilk butik oteli Mavi Keçi'yi hizmete açtı...



Mordoğan'ın  Ankara  Hukuk Fakültesi mezunu Derya Okçelik, 1.5 milyon liralık yatırımla turizm sektörüne adım attı. 20 yıl önce 3 arkadaş kurdukları Türkiye'nin ilk kitap, kaset ve gümüş takırım bir arada satüdığı konsept dükkan Metropolle İstanbul İstiklal Caddesi'nde fark yarattı. Daha sonra doğanın içinde yaşama hayalini gerçekleştirmek için İstanbul'u terk eden Okçelik, gezmek için geldiği Mordoğan'ın ilk butik oteli Mavi Keçi'yi hizmete açtı. 


Kendisini Mordoğan'a bağlayanın keçiler olduğunu anlatan Okçelik, "Butik otel için yer arayışı sırasında Mordoğan'ın rüzgarlı tepesi olarak da bilinen Çatalkaya Mevldi'ne geldiğimde burada yalnızca kayalık ve 3 zeytin ağacıyla karşüaştım. 'Burası olur mu?' diye düşünürken bu kez önümden geçen keçi sürüsünün çanlarından esinlendim, otelin temellerini buraya attım. Otelin adım da Mavi Keçi koydum" diye konuştu. 


15 dönümlük arazide kurulan otelle ilgili bügi veren Okçelik, "Burada her şey yüzde 100 doğal. Oteldeki sabunları büe kendimiz yapıyoruz. Yediğimiz, sunduğumuz herşey bu bölgede yetişiyor. Bahçemizin 500 metrekaresini de müşterilere ayırdık. Dileyenler orada kendileri domates, biber, salatalık yetiştirebiliyorlar. Hem toprakla uğraşıp hem de kendi ürünlerinin tadına bakabiliyorlar" dedi. Deniz, kum, güneşin ötesinde alternatif tatil imkanı sunduklarını belirten Okçelik, "Yaz döneminde sanat atölyemizi açacağız. Misafirler tatü yaparken, kurslara da katüacaklar" diye konuştu.



Dünya Gazetesi 


Geri Dön