02 / 05 / 2024

Avustralya bankalarından konut kredisi hamlesi! Faizler yükseltildi!

Avustralya bankalarından konut kredisi hamlesi! Faizler yükseltildi!

ANZ, ING ve Macquarie'nin de bulunduğu başlıca Avustralya bankaları, Avustralya Merkez Bankası'nın 25 baz puanlık nakit faiz artırımı beklentisi ile konut kredisi faiz oranlarını artırdı.



ANZ, ING ve Macquarie'nin de içinde olduğu başlıca Avusturya bankalarından konut kredisi hamlesi geldi. Bankalar, Avustralya Merkez Bankası'nın 25 baz puanlık nakit faiz artırımı beklentisi ile konut kredisi faizlerini yükseltti.

FAİZLER YÜKSELTİLDİ!

Son ekonomik göstergeler nedeniyle nakit faiz oranının yüzde 4,35'e yükseleceği tahmin ediliyor. ANZ, sabit konut kredisi oranlarını yüzde 0,35'e kadar artırarak Eylül ayında yaptığı indirimi tersine çevirdi. Bu hamle bankanın sabit konut kredisi oranlarını önemli ölçüde değiştirmekte ve ANZ'yi dört büyük bankanın ilan ettiği en düşük sabit oranlar arasında en az rekabetçi olanlardan biri olarak konumlandırdı.

ING, oranlarını yüzde 0,4'e kadar artırarak Ağustos ayındaki oran düşüşünü geri aldı. Banka hem yeni müşteri değişken hem de sabit konut kredisi oranlarını artırdı.

Avustralya bankalarından konut kredisi hamlesi! Faizler yükseltildi!

YATIRIMCILAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI!

İnvestin.com'da yer alan habere göre; Macquarie Bank da beklenen nakit faiz artışına yüzde 0,36'ya varan bir faiz artışıyla karşılık verdi. Banka altı aylık kârını 1,4 milyar dolar olarak açıklasa da hisse fiyatlarının yüzde 0,74 oranında düşmesi yatırımcıların hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. Buna ek olarak Macquarie, Temel Mal Sahibi İşgali ve Temel Yatırım oranlarını da ayarladı.

Bu artışlara karşısında, bazı küçük kredi kuruluşları oranlarını düşürmeye başladı. Bendigo Bank Komple Ev Kredisi ürününün oranlarını düşürürken, ME Bank Üye Paketi Esnek Ev Kredilerinin oranlarını indirdi. Bu arada AMP Bank değişken ev kredisi tekliflerini ve Profesyonel Paket oranlarını değiştirdi ve RACQ Bank Fair Dinkum Ev Kredisi oranlarını artırdı.

Bu değişikliklerle, ABS verilerinin Temmuz 2021 yılında yüzde 46 olan sabit oran tercihinin Eylül ayında sadece yüzde 4'e düşerek keskin bir düşüş göstermesiyle ortaya çıktı.

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Faiz oranları peş peşe değişti! 2 milyon TL konut kredisinin aylık ödeme miktarı ayyuka çıktı! Halkbank, Ziraat, Akbank

Geri Dön