28 / 04 / 2024

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.



Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi verilere göre, mortgage başvuruları 27 Ekim 2023 tarihi ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre yüzde 2,1 azalma gösterdi.

Konu ile ilgili olarak açıklanan resmi rakamlara göre söz konusu bu dönemde konut satın almaya yönelik başvurular önceki haftaya göre yüzde 1, yeniden finansman başvuruları ise yüzde 4 düşüş gösterdi.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre ülkede 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 7,9'dan yüzde 7,86'ya düşerek art arda 7 hafta kaydettiği yükselişten sonra ilk defa geriledi.

Yine aktarılan rakamlara göre aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 7,08'den yüzde 7,14'e yükseldi.

Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan, mortgage faiz oranlarının yüksek kalmayı sürdürmesi sebebiyle başvuruların art arda 3. haftada azaldığını kaydetti.

Yaptığı açıklamada 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranının hafif bir düşüş gösterdiğine değinen Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan, fakat oranın 23 senenin en yüksek seviyelerine yakın kalmaya devam ettiğini dile getirdi.

ABD de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Yine paylaşılan detaylara göre Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan yüksek faiz oranlarının etkisinin hem satın alma hem de yeniden finansman piyasalarında hissedilmeye devam ettiğini devam ederek, satın alma başvurularının 1995 yılından bu yana, yeniden finansman başvurularının ise Ocak 2023'ten bu yana en düşük seviyesine gerilediğini dile getirdi.

BEKLEYEN KONUT SATIŞLARI AZALDI

​​​​​​National Association of Realtors (NAR), Eylül 2023'e ilişkin bekleyen konut satışları endeksini resmen açıkladı.

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre, yüzde 1,1 artış göstererek, 72,6 değerine yükseldi.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, piyasa beklentileri, söz konusu verinin yüzde 1,8 azalması şeklindeydi. Yine paylaşılan detaylara göre, bekleyen konut satışları endeksi, Ağustos ayında aylık bazda yüzde 7,1 azalış göstererek 71,8 şeklinde olmuştu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bekleyen konut satışları, Eylül ayında yıllık bazda ise yüzde 11 azalma göstermişti.

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD'lilerin hali Türklerden perişan! ABD hayali kuranlara duyurulur!

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 1,1 arttı!


Geri Dön