29 / 04 / 2024

ABD'lilerin hali Türklerden perişan! ABD hayali kuranlara duyurulur!

ABD'lilerin hali Türklerden perişan! ABD hayali kuranlara duyurulur!

Ekonomik kriz Amerikalıların canını okuyor. Ev giderleri için yapılan harcamalar geliri aşarken, halkın yarısı şu anda kredi kartı borçlarıyla cebelleşiyor. Konut kredilerinde ise durum içler acısı... Ev kredisi faizi yüzde 7,79’a ulaşmış durumda...



Amerika'da Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi'nin 1163 kişinin katılımıyla yaptığı yeni anket ülkenin ekonomik krizini gözler önüne serdi. Söz konusu anket verilerine göre, her üç Amerikalıdan ikisin ev harcamalarının 2022 yılına göre arttığını belirtirken yalnızca dörtte biri aynı dönemde gelirlerinin arttığını söylüyor.

Amerikalıların ev giderlerinin gelirleri aşması çoğu kişi de gelecekte maddi kaygısı yarattı. Amerikalıların çoğu için borçları ya sabit kalıyor ya da artıyor.

Haklın yarısı şu anda kredi kartı borçlarının olduğunu, yaklaşık dörtte biri sağlık harcamaları nedeniyle borcu olduğunu söylerken on kişiden dördü de otomobil kredisi ödediğini belirtiyor.

GELİR AYNI KALDI, HARCAMALAR ARTTI

VoaTürk'te yer alan detaylara göre, sadece yüzde 15'i tasarruflarının geçen sene arttığını ifade ediyor.  Ses mühendisi olarak Pittsburgh'da çalışan 61 yaşındaki Steve Shapiro, 2022 yılından önce market alışverişine haftada yaklaşık 100 dolar harcadığını, fakat geliri aynı kalmasına rağmen şimdi harcamalarının 200 dolara yaklaştığını belitti.

Teksas'ta inşaatta taşeron olarak çalışan 36 yaşındaki Tracy Gonzales'in, baş ağrısı olduğunu düşündüğü fakat diş enfeksiyonu teşhiis konulduğu acil servis muayenesinden dolayı birkaç bin dolarlık borcu oldu. Gonzales, yüksek maliyetlerden dolayı tedavi görmekten kaçınmaya çalıştığını söyledi.

ABD lilerin hali Türklerden perişan! ABD hayali kuranlara duyurulur!

EMEKLİLİK İÇİN YETERLİ BİRİKİME SAHİP OLACAĞINI DÜŞÜNEN AMERİKALI ORANI YÜZDE 18

Yayımlanan ankete göre Amerikalıların sadece yüzde 26’sı beklenmedik bir tıbbi masrafı ödeyebilecek durumdayken emeklilik için yeterli birikime sahip olabileceğini düşünen Amerikalı oranı ise yüzde 18.

Yalnızca üçte biri, mevcut mali durumlarının harcamaları karşılayabileceğinden son derece emin olduğunu ifade ederken yüzde 42'lik bir kesim de bu durumdan kısmen emin olduklarını belirtiyor.

Hayatı boyunca emekli olmayı sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Pittsburghlu Shapiro, Son zamanlarda bunun gerçekleşmeyeceğini fark ettiğini belirtiyor... Karısının 30 bin dolar civarındaki öğrenim kredisi borcunun ev giderlerinde önemli bir mali kalem olduğun kaydediyor.

KONUT KREDİ FAZ ORANLARI UÇTU

Evlerini satıp taşınmayı düşünen çift bu fikirden vazgeçme kararı almış. Son dönemde mortgage (ev kredisi) faizi yüzde 7,79’a ulaşmışken çift yüzde 3,4 kredi faiz oranıyla aldıkları evin borcunu ödemeyi sürdürüyor.

Ankete göre, yaklaşık on Amerikalıdan üçü 2022 yılında yüksek faiz oranları sebebiyle yüksek fiyatlı bir satın alma yapmaktan vazgeçtiğini aktarıyor.

ABD lilerin hali Türklerden perişan! ABD hayali kuranlara duyurulur!

4 ABD'LİDEN 1'İNİN ÖĞRENİM KREDİ BORCU VAR

Dört ABD'li yetişkinden neredeyse birinin öğrenim kredisi borcu var. Pandemi döneminde federal hükümetten alınan öğrenim kredilerinin ödemelerine verilen ara bu ay tamamlanıyor. ABD'liler bunun da bütçelerinde yaşadıkları sıkıntıyı arttıracağını düşünüyor.

Westlake, Ohio'da yaşayan 77 yaşındaki Will Clouse, emekliliğinde sabit bir gelirle hayatına devam ettiği için enflasyonun en büyük endişesi olduğunu söyledi.

"ÇOÇUKLARIM MALİ AÇIDAN KENDİ KUŞAĞIMA GÖRE DAHA ÇOK ZORLANIYOR"

85 yaşındaki Geri Putnam Georgia, Thomson'da yaşıyor. Altı çocuğunun olduğunu söyleyen Georgia, mali açıdan kendi kuşağına göre daha fazla sıkıntı çektiğini gördüğünü belirtiyor.

"Hepsinin işi var ve hiçbir zaman işsiz kalmadılar. Başarılılar ama bence en az iki veya üçü asla bir ev satın alamayacak" dedi.

ABD lilerin hali Türklerden perişan! ABD hayali kuranlara duyurulur!

18-29 YAŞ ARASI GENÇLERDEN YÜZDE 39'UNUN MADDİ DURUMU İYİ

Ankete katılan Amerikalıların yüzde 54’ü hanelerinin mali durumunu iyi olarak tanımlıyor; bu oran 2022 yılıyla hemen hemen aynı ancak Mart 2022'deki yüzde 63'e göre düşüş gösteriyor. 

Çoğunluğa kıyasla 18-29 yaş arası gençlerin sadece yüzde 39'u maddi durumunun iyi olduğunu belirtiyor. Ancak yaşlı Amerikalılar gençlere göre mevcut durumlarına çok daha fazla güveniyorlar.

Ülkede yüksek eğitim seviyesi olanlar veya daha yüksek hane geliri olan kişiler, mali durumlarını daha iyi olarak tanımlıyor. Amerikalıların yaklaşık dörtte üçü ülke ekonomisini zayıf olarak tanımlıyor; bu da geçen senenin başında yapılan ölçümlerle uyumlu.

AMERİKALILARIN YÜZDE 61'İ BAŞKAN JOE BİDEN'IN POLİTİKALARINI ONAYLAMIYOR

Amerikalıların yüzde 61’i Başkan Joe Biden'ın politikalarını onaylamazken, yüzde 38'i onaylıyor. Genel onay sayıları son birkaç senedir istikrarlı bir şekilde düşüyor.

Amerikalıların yüzde 58’i öğrenim kredisi borçlarına, yüzde 67’si ekonomiye, yüzde 68’i federal bütçeye dair Biden’ın politikalarını onaylamıyor.

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Emekli maaşlarında son dakika! Zamlar enflasyon üzerinden tek tek hesaplandı! İşte masadaki son rakam!


Geri Dön