05 / 05 / 2024

Emekli maaşlarında son dakika! Zamlar enflasyon üzerinden tek tek hesaplandı! İşte masadaki son rakam!

Emekli maaşlarında son dakika! Zamlar enflasyon üzerinden tek tek hesaplandı! İşte masadaki son rakam!

2024 yılı yavaş yavaş yaklaşırken, emekli ve asgari ücret zammı ile ilgili detaylar da merak ediliyor. İşte masadaki son rakam...



2024 yılı yavaş yavaş yaklaşırken, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili ipuçları da peş peşe gelmeye başladı. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre sene sonu enflasyon tahmini yüzde 68 şeklinde olurken, bu orana göre 6 aylık enflasyon da yüzde 40.27 şeklinde olacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre pek çok kişinin gündeminde yer alan refah payının da eklenmesiyle asgari ücret ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammının yüzde 50'ye ulaşması bekleniyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, milyonlarca kişi tarafından heyecanla beklenen emekli ve asgari ücret zammı için enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki sene sonu enflasyon tahminine refah payının da eklenmesiyle beraber her iki gruba da yüzde 50 oranında zam yapılması bekleniyor. Söz konusu bu orana göre 2024 yılında asgari ücretin 17 bin lirayı, en düşük emekli maaşının da 11 bin TL'yi geçmesi bekleniyor.

Emekli maaşlarında son dakika! Zamlar enflasyon üzerinden tek tek hesaplandı! İşte masadaki son rakam!

EMEKLİLER OCAK ZAMMINI BEKLİYOR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Temmuz ayında verilen yüzde 25'lik zamla emeklilerin en düşük maaşı 7 bin 500 Türk Lirası'nda kalmıştı. Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre
hükümet, emeklilerin şikayetleri sonrasında bir kereliğe mahsus olacak şekilde 5 bin Türk Lirası ikramiye ödemesi yapmak için düğmeye bastı.

Yine paylaşılan bilgilere göre şimdi milyonlarca emeklinin gözü kulağı Ocak ayında yapılacak olan zamma çevrildi.

Emekli maaşlarında son dakika! Zamlar enflasyon üzerinden tek tek hesaplandı! İşte masadaki son rakam!

3 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 25.11

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre hem emekli hem de asgari ücretlinin zammında enflasyon rakamları belirleyici olacak. Temmuz, ağustos ve eylülü kapsayan 3 aylık enflasyon yüzde 25.11 oranında. Fakat ekim, kasım ve aralık enflasyonlarının da açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon belirlenecek ve milyonların maaş zammı da kesinleşmiş olacak.

YÜZDE 50 ZAM BEKLENİYOR

Aktarılan bilgilere göre Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde sene sonu enflasyon tahmini yüzde 68.01 şeklinde oldu. Yine paylaşılan detaylara göre bu orana göre 6 aylık enflasyon yüzde 40.27 şeklinde olacak. Refah payının eklenmesiyle birlikte asgari ücret ve emeklilere yapılacak olan zamdan sonra yüzde 50'yi bulması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET VE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2024

Verilen detaylara göre 2024 yılında her iki gruba da yüzde 50 zam yapılmasıyla birlikte maaşlarda ciddi oranda bir yükseliş olması bekleniyor.

Beklenen rakamlara göre en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 11.250 TL'ye çıkmış olacak. Asgari ücret ise 11 bin 402 TL'den 17.103 TL'ye çıkacak.

THY Emlak Konut GYO kura çekimi isim listesi açıklandı mı? Arnavutköy Yenişehir Evleri'ne başvuranlar acil bakın!

TOKİ'den bu ilçeye yeni proje müjdesi! Tarih resmen açıklandı!

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!


Geri Dön