29 / 04 / 2024

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak toplamda 375 bin sosyal konut üretimi gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalara da hız verilecek.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın TBMM’de sunumunu gerçekleştirdiği 12. Kalkınma Planı’na göre, kentleşmede yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi amacıyla kentsel hizmetlerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı artırılacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özellikle afete dirençli kentleşmenin sağlanmasına yönelik mekansal analiz altyapısı güçlendirilecek.

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre, şehirleşme, nüfus artışı, yenileme ve afetten kaynaklanan konut ihtiyacının arz talep dengesi gözetilerek karşılanması temel bir politika şeklinde benimsenecek. Söz konusu plan döneminde dar ve orta gelirlilere yönelik 375 bin sosyal konut üretimi planlanıyor.

Yine paylaşılan detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde  riskli yapı stokunun yenilenmesi amacıyla gerekli çalışmaların hızlı ve etkin bir biçimde yürütülmesi sağlanacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da  deprem bölgesinde inşa edilen yeni konutlar ve kentsel dönüşüm projesiyle 1,5 milyonu İstanbul'da olacak şekilde 6 milyon konutun topluma kazandırılacağını da dile getirmişti. İşte detaylar...

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 6 MİLYON YENİ KONUT MÜJDESİ

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni konut yatırımları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada konutta Cumhuriyet'in devraldığı birikimlerle beraber 2000'li senelerin başında yaklaşık olarak 13 milyon binaya sahip olan Türkiye'nin son 21 yılda bunu ikiye katladığını ve 26 milyona yakın binaya ulaşıldığını dile getirdi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen yeni konutlar ve kentsel dönüşüm projesiyle 1,5 milyonu İstanbul'da olacak şekilde 6 milyon konutun topluma kazandırılacağını da dile getirdi.
 

Emekliye zam farkı müjdesi! Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor!

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: Sigorta yapılandırma süresi uzatıldı! Bakan resmen duyurdu! 


Geri Dön