28 / 04 / 2024

Emekliye zam farkı müjdesi! Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor!

Emekliye zam farkı müjdesi! Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor!

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine son dakika müjdesi geldi. 2024 yılının Ocak ayında en düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor...



2024 yılının Ocak ayı yaklaşırken, milyonlarca memurun ve emeklinin maaş zammı için de nefesler tutuldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu maaş artışı için bazı önemli ipuçları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Takvim'de yer alan habere göre,  Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri için bu artışlar, 2024 yılının Ocak ve Temmuz aylarındaki 6 aylık enflasyon verilerine dayanacak. 

Peki 2024 yılının Ocak ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 2024 Ocak emekli maaşları ile ilgili son durum ne? 

Emekliye zam farkı müjdesi! Ocak 2024 te en düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, milyonlarca memurun ve emeklinin 2024 yılına dair beklediği zam haberleri peş peşe gelmeye başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları, 2024 yılının Ocak ve Temmuz aylarındaki enflasyon oranlarına göre artacak. Memur emeklileri de toplu sözleşme hükümlerine göre Ocak ayında yüzde 15, Temmuz ayında yüzde 10 oranında artış alacaklar, ayrıca enflasyon farkları da maaşlarına ilave edilmiş olacak.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerinde güncellemeye gitmesi, emeklilerin ve memurların maaşlarını belirlemede de oldukça önemli bir rol oynuyor. 


EMEKLİ-MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK? OCAK 2024 MAAŞLARINDA SON DURUM

Emekliye yüzde 71'lik bir zam farkı beklenirken, ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de yüzde 40.27'lik zam beklentisi oluştu.

Paylaşılan detaylara göre, refah payıyla beraber yılbaşındaki zammın yüzde 50'yi aşacağı belirtiliyor. AyrıcamMemur ve emekli maaşlarına enflasyon farkları da eklenerek yüzde 52'yi geçebilir.

EN DÜŞÜK AYLIK KAÇ TL OLACAK? EMEKLİ MAAŞLARINDA SON DAKİKA

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, şu an için en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira seviyesinde bulunuyor. Fakat 2024'te söz konusu bu miktarın 10 bin lirayı da geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 milyon yeni konut müjdesi!

SON DAKİKA! İzmir'de deprem!

Bu banka kartına sahip olanlara müjde! Tam 500 TL hediye verilecek!


Geri Dön