29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 milyon yeni konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 milyon yeni konut müjdesi!

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 milyon yeni konutun müjdesini verdi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...



Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalar yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada konutta Cumhuriyet'in devraldığı birikimle birlikte 2000'li yılların başında yaklaşık 13 milyon binaya sahip olan Türkiye'nin son 21 yılda bunu ikiye katladığını ve 26 milyona yakın binaya ulaşıldığını söyledi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde hayata geçirilen yeni konutlar ve kentsel dönüşüm projesiyle 1,5 milyonu İstanbul'da olmak üzere 6 milyon konutun topluma kazandırılacağını müjdeledi.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN YAPILAN HARCAMA 762 MİLYAR TL'YE ULAŞTI

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, hükümet, hem 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da hem de 5 senelik Kalkınma Planı'nda deprem bölgesi için atılacak adımları peş peşe açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan 6 milyon yeni konut müjdesi!

DEPREM BÖLGESİNE 2.7 TRİLYON LİRA 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkilerinin de giderilmesi için kamu tarafından yapılacak olan toplam harcama 1 trilyon 28 milyar TL olarak planlandı. Yine aktarılan bilgilere göre, bu sene yapılan harcama 762 milyar liraya çıkarken, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin 2023 ve 2024 bütçesine etkisi 1 trilyon 790 milyar lira olarak belirlendi. 

Yine paylaşılan detaylara göre, deprem bölgesindeki üretim, turizm ve ticaret faaliyetlerinin afet öncesi canlılığına getirilmesi ile ilgli olarak ayrılan finansman kaynaklarının da çeşitlendirilmesi, afet riski olan alanlarda kapsayıcı, sağlıklı, güvenli ve dirençli yaşam alanları altyapı ve üstyapı tesisleriyle bir bütün biçiminde planlanarak sürdürülebilir bir çevrede ve sosyal konut standartlarına uygun biçimde yapılacak. 

Yine aktarılan bilgilere göre, sosyal konut üretiminde afet riski yüksek olan alanlara öncelik tanınacak ve tüm kentlerde mikro ölçekte afet risk analizleri gerçekleştirilerek afete duyarlı yerleşim yeri tercihleri ile ilgili farkındalık da artırılacak.

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Ev almayı düşünenler hemen bakın!

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!


Geri Dön