17 / 05 / 2024

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli maaşlarında son dakika! En düşük emekli maaşında net rakam 12 bin 500 TL!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli maaşlarında son dakika! En düşük emekli maaşında net rakam 12 bin 500 TL!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli maaşlarındaki son dakika gelişmeleri pek çok vatandaşın da gündeminde yer alırken SGK Uzmanı Ali Tezel'den yeni açıklama geldi. İşte Ali Tezel'in emekli maaşı ile ilgili o açıklaması....



Milyonlarca kişi en düşük emekli maaşı ile ilgili araştırmalar yaparken, emeklileri heyecanlandıran bir son dakika açıklaması geldi. 

SGK Uzmanı Ali Tezel en düşük emekli maaşı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarında son durum ne? İşte SGK Uzmanı Ali Tezel'in o açıklamaları...

Milyonlarca emekli 2024 yılının Ocak ayında yüzde 49,25 oranında maaş zammı almıştı.  Fakat yapılan zam neticesinde 6 bin 700 ve altında kök aylığı alan emekli vatandaşların maaşı en düşük emekli aylığı 10 bin lirada kaldı.

Pek çok emekli vatandaş açlık sınırının 16 bin Türk Lirası'nı geçtiği bu ortamda geçim derdine düştü. Öyle ki çoğu emekli maaşlarına yerel seçim öncesi bir iyileştirme beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki Temmuz ayındaki zammı işaret etti.

Emekli vatandaşlar da bir umut olarak Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammını beklemeye başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 6 aylık enflasyon verileri kapsamında gelecek olan maaş zammının ne olacağı da pek çok kişi tarafından araştırılırken, uzman isimler de net rakamları şimdiden peş peş açıklamaya başladı.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli maaşlarında son dakika! En düşük emekli maaşında net rakam 12 bin 500 TL!

SGK Uzmanı Ali Tezel konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, emekli maaşına ilişkin net rakamları da açıkladı. Ali Tezel yaptığı açıklamada “Emekli vatandaşlara 6 ayda yüzde 25 oranında bir zam gelecek. Ekstra bir refah payı da gelmeyecek” ifadelerini kullandı. Ali Tezel’in oranına göre en düşük emekli aylığı da 12 bin 500 Türk Lirası'na gelecek.

Ali Tezel, ise bu tutarın enflasyon farkı olacağı için 10 bin TL’de maaş almaya emeklilerin devam edeceğine de değindi.

 

EMEKLİLERE DESTEK PAKETİ GELİYOR


Geçtiğimiz günlerde emeklilere özel destek paketlerinin müjdeleri verilirken, "Emekli Kart" ismi verilen özel bir uygulama ile ilgili detaylar da paylaşıldı. Emekli kart emekli vatandaşlara sağlanacak olan tüm desteklerin ve ödemelerin yapılmasını sağlıyor. Emeklilere yönelik nakit destekler, söz konusu bu kart üzerine yüklenerek, emekli vatandaşların istedikleri yerde harcama yapmalarına imkan tanıyor. Bu kartın hazırlıkları, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından beraber yürütülüyor. 

 

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanınından çimentoculara sert çıkış: Fiyatlar düşmeze, kendi beton santralimizi kuracağız

Yabancıya konut satışı 1 yılda yüzde 50 düştü!

TOKİ'den son dakika Mayıs 2024 müjdesi! Bu illerde yaşayanlara tam 1.310 yeni konut geliyor!


Geri Dön