21 / 05 / 2024

Yabancıya konut satışı 1 yılda yüzde 50 düştü!

Yabancıya konut satışı 1 yılda yüzde 50 düştü!

Fuzul Topraktan, aşamalı konut sistemiyle erişilebilir konut çalışmalarına başlarken, Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yabancıya satış ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Ülkemizde konut talebinin yüzde 70’i orta ve düşük gelir grubundan gelirken, Fuzul Topraktan, ekonomik ve erişilebilir konut üretimi için düğmeye bastı. Dünya'dan Hamide Hangül imzalı habere göre aşamalı konut sistemi başlatan firma, öncelikli olarak Arnavutköy’de 500 konuttan meydana gelecek projenin arsa payını satışa sunacak.

Fuzul Topraktan Arnavutköy projesinde 1 oda 1 salon konutun arsa payı 760 bin TL’den satılacak. Projenin inşaatına da sözleşme tarihinden itibaren 18 ay içerisinde başlanacak. Konutunun arsasına sahip olanlar inşaat maliyetini de peşin ya da taksitler şeklinde ödeyebilecek. Konutların teslimleri de inşaatın başlamasının ardından 36 ay içerisinde yapılacak.

MALİYETLER YÜZDE 30 İNECEK


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bu yöntemde yüzde 30 daha düşük maliyetle konut sahibi olmanın mümkün olduğunu dile getiren Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Bugün 4 milyon Türk Lirası olan bir konutu yüzde 20-30 daha düşük maliyetli almak mümkün olabilecek. Biz zaten arsa maliyetini yüzde 25-30 aşağı çekiyoruz” diye konuştu. Açıklamasında bugün üretilen konutlarla, talep edilenlerin örtüşmediğini dile getiren Faruk Akbal, “Talebin yüzde 70’lik kısmı düşük ve orta gelir grubundan geliyor. Üretilmiş olan lüks konutsa, talep edilen düşük ve orta gelirse, söz konusu bu durumda arz talebi karşılamıştır diyemeyiz” dedi.

Yabancıya konut satışı 1 yılda yüzde 50 düştü!

SATIŞ YÜZDE 40'A YAKLAŞTI


Açıklamasında ekonomik ve erişilebilir konut için aşamalı konut sistemini hayata geçirdiklerini dile getiren Faruk Akbal, ilk etapta Yeni Arnavutköy’ün hayata geçirileceğini ve ilk etabı 500 konuttan meydana gelen projenin arsa payını satılacağını dile getirerek, “Ruhsatlarımızı alıyoruz, inşaatlarımıza başlayacağız. Şimdiden projede satışlar yüzde 40’a yaklaştı” dedi. Bu sene 1.500 konut arsasına ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Akbal, “Arsa arzı geliştirerek senelik 3-4 bin konuta da gidebiliriz” dedi.

Yabancıya konut satışı 1 yılda yüzde 50 düştü!

ÖNCE TOPRAK SONRA EV SAHİBİ OLACAKLAR

Yaptığı açıklamada faizlerin yükselmesi, krediye ulaşımın zorlaşması, arsa ve inşaat maliyetlerinin de artmasıyla konuta erişimin orta ve dar gelirli vatandaşlar için giderek zorlaştığına değinen Faruk Akbal, sözlerine şu şekilde devam etti: “Fuzul Topraktan olarak, konut üretimindeki ekstra maliyet yüklerini ortadan kaldırarak, ekonomik ve erişilebilir konutlar inşa etmeyi planlıyoruz. Yatırımcılar aşamalı şekilde önce toprak sahibi, daha sonra da inşaatın başlamasından sonra konut sahibi olabilecek. Tüm projelerde vatandaşlara kollektif finansmanla tam donanımlı sitelerde neredeyse maliyet fiyatına konut sahibi olma imkanı sağlıyoruz.

Yakın bir zamanda lansmanını yapacağımız Yeni Arnavutköy projemizi de hayata geçirmek için de düğmeye bastık. Söz konusu bölgenin gelişimi ve yatırım potansiyeli açısından değerlendirdiğimiz zaman hem yatırımcılar hem de konut sahibi olmak isteyenler için cazip bir fırsat sunduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde de yine yatırım ivmemizi korurken ülke genelinde imara uygun projelerimizle değer üretmeye odaklanmayı sürdüreceğiz.”

760 BİN TL'DEN SATIŞTA

Fuzul Toprak'ın aşamalı konut sisteminde Yeni Arnavutköy projesi, Kuzey Marmara Otoyolu’na 3 dakikalık mesafede bulunuyor. Toplam 50 bin metrekare inşaat alanına sahip Fuzul Toprak Arnavutköy projesinde yatırımcılar 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konut seçeneklerinden faydalanabilecek. İlk etabı 500 konuttan meydana gelen projenin arsa payı satışa sunuluyor. Aşamalı konut sahibi olma sisteminin ilk adımı olan toprak yatırımından sonra inşaat maliyeti taksitlerle ödenerek konut sahibi olunabilecek. Fuzul Topraktan Yeni Arnavutköy projesinde 1 oda 1 salon konutun arsa payı 760 bin liraya satışa sunulacak.


YABANCIYA SATIŞTA DÜŞÜŞ

Ülkemizde yabancıya konut satışına da değinen Faruk Akbal, “Yabancılara 7 milyar dolarlık satış vardı, şu an için bu rakam 3 milyar dolara düştü. Yani bir senede yüzde 50 düştü. Fakat ülkemizden 2.8 milyar dolarla yurt dışına konut yatırımı için gidenler oldu. Dubai de konut yatırımında 100 milyar dolar çekti. Son 1-2 senede” diye konuştu.

Emekli maaşına ek 16.200 TL ödeme müjdesi! Şimdi bakın: Finansbank emekli promosyon ne kadar?

TOKİ'den son dakika Mayıs 2024 müjdesi! Bu illerde yaşayanlara tam 1.310 yeni konut geliyor!

Konut almak isteyenlere ünlü gayrimenkul uzmanından flaş tavsiye!


Geri Dön