17 / 05 / 2024

Konut almak isteyenlere ünlü gayrimenkul uzmanından flaş tavsiye!

Konut almak isteyenlere ünlü gayrimenkul uzmanından flaş tavsiye!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler gayrimenkul uzmanlarının paylaşacağı tüyoları merakla beklerken Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'den de konu ile ilgili yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...



Gayrimenkul piyasasında sert rüzgarların estiği şu günlerde yatırımcılar da konut alıp almamaları konusunda ikilemde kalıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayınlamış olduğu konut fiyat endeksi verilerine göre konut fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 58,31 artış gösterdi. Fakat Şubat ayında Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 67,07 şeklinde kaydedilmişti. Bu durumda da konut fiyatlarında yıllık artış 2019 Aralık ayından bu yana ilk defa yıllık enflasyonun gerisinde kaldı.

Gayrimenkul yatırımları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken ve yatırımcıların takip ettiği isimler arasına adını yazdıran Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi X hesabı https://twitter.com/muratguItekin üzerinden yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı.

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin yaptığı paylaşımda 2+1 100 m2 (ortalama kalite) konut maliyeti anahtar teslim bugünkü şartlarda 1.7 milyon TL olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Arsa payı,otopark,peyzaj ,sosyal donatılar ve müteahhit kârı hariç. Fiyatlarda en önemli belirleyici faktör arsa payının değeri ve müteahhit kârıdır. Tüm Türkiye’de 1.7 milyon ₺ altında olan 0-5 yaş grubundaki konutlar şu an kesinlikle alınmalıdır.


Murat Gültekin'in paylaşımı şu şekilde:


2+1 100 m2 (ortalama kalite) konut maliyeti anahtar teslim bugünkü şartlarda 1.7 milyon TL.

Arsa payı,otopark,peyzaj ,sosyal donatılar ve müteahhit kârı hariç.

Fiyatlarda en önemli belirleyici faktör arsa payının değeri ve müteahhit kârıdır.

Tüm Türkiye’de 1.7 milyon TL altında olan 0-5 yaş grubundaki konutlar şu an kesinlikle alınmalıdır.

 

TOKİ, 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

İmar affı geliyor! Kanun teklifi verildi!

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!


Geri Dön