21 / 05 / 2024

İmar affı geliyor! Kanun teklifi verildi!

İmar affı geliyor! Kanun teklifi verildi!

Pek çok vatandaşın gündeminde yer alan imar affı ile ilgili olarak bir paylaşım yapan Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda imar barışı geldiğini duyurdu.



Pek çok vatandaşın gündeminde yer alan imar affı ile ilgili detaylar arama motorlarında sık sık araştırılırken konu ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. 

 Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı https://twitter.com/maykinsaat üzerinden yaptığı paylaşımda imar barışı geldiğini duyurdu. 

Mayk İnşaat paylaşımında "Arkadaşlar Meclis Komisyonuna sunulduğu bilgisini aldığım aşağıdaki Kanun Teklifine göre, daha önce çıkartılan imar barışı 31/12/2023 tarihinden önce yapılmış yapılar için de geçerli olacak." ifadelerini kullandı. 

Mayk İnşaat'ın paylaşımı şu şekilde:


İMAR AFFI (BARIŞI) GELİYOR!

Arkadaşlar Meclis Komisyonuna sunulduğu bilgisini aldığım aşağıdaki Kanun Teklifine göre, daha önce çıkartılan imar barışı 31/12/2023 tarihinden önce yapılmış yapılar için de geçerli olacak. 

Dikkat ederseniz teklifte, daha önceki yasada olmayan "afet risklerine dirençli olmak kaydıyla" ibaresi eklenmiş.

Peki nedir bu Afet Riskine Dirençli kavramı? 

Teklifte, Bakanlık tarafından belirlenecek kurum ve kuruluşlar tarafından başvuru sahiplerinin konutlarının afetlere dirençli olup olmadığına bakılacak (31/12/2028'e kadar). Dirençli değilse bu yasadan yararlanamayacak.

Pek binlerce yapının kuralına uygun bir şekilde incelemesi için hem ekipman hem de teknik personele yönelik yeterli alt yapı var mı?

KESİNLİKLE HAYIR!!

Bu tür konular tam ve düzgün bir analiz yapılmadan 3-5 kişinin hazırladığı teklifle olmaz.

Bir önceki İmar Barışı saçmalığında da uyarmıştık. Eğer bir İmar Düzenlemesi yapılacaksa bunun çok boyutlu tartışılması lazım. Toplumun yoğun talebi var falan diye bu tür can alıcı konular aceleye getirilemez!!

Mayk İnşaat'ın paylaşımına vatandaşlar şu yorumları yaptı:

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!

Borsada bu hafta temettü ödeyecek şirketler! İşte 29 Nisan - Mayıs 2024  temettü listesi

Emlak Konut GYO Bağcılar 100. Yıl Mahallesi 1. Etap için imzalar atıldı! 


Geri Dön