27 / 04 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 1,1 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 1,1 arttı!

​​​​​​​National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Eylül ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 1,1 artış gösterdi.



​​​​​​National Association of Realtors (NAR), 2023 yılının eylül ayına ilişkin bekleyen konut satışları endeksini resmen açıkladı.

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre, yüzde 1,1 artış göstererek, 72,6 değerine çıktı.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, piyasa beklentileri, söz konusu verinin yüzde 1,8 azalması şeklindeydi. Yine paylaşılan detaylara göre, bekleyen konut satışları endeksi, Ağustos ayında aylık bazda yüzde 7,1 azalış göstererek 71,8 olmuştu.

Aktarılan detaylara göre, bekleyen konut satışları, Eylül ayında yıllık bazda ise yüzde 11 azalış gösterdi.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, ABD'de bekleyen konut satışlarının son 20 senenin en yüksek seviyelerine çıkan mortgage (konut kredisi) faiz oranları sebebiyle bu dönemdeki hafif yükselişlere rağmen tarihsel olarak düşük seviyelerde seyretmeye devam ettiğini kaydetti.

ABD de bekleyen konut satışları Eylül de yüzde 1,1 arttı!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, NAR Başekonomisti Lawrence Yun, konut stoklarının kısıtlı olmasının satışları engellemesine rağmen son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının yüksek kalmasına sebep olduğunu dile getirerek, genel olarak konut piyasasının hareketlenmesine yardımcı olmak için konut stokunun artmasının önemine değindi.

Yine paylaşılan detaylara göre, ABD'de bekleyen konut satışları verisi, satılmış ve üzerinde anlaşma imzalanmış fakat kapanış işlemlerinin bitmemesi sebebiyle beklemekte olan konut sayısındaki değişimi gösteriyor.

ÜLKEDE MORTGAGE FAİZLERİ YÜZDE 8'E YAKLAŞTI

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan  ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen resmi verilere göre, son dönemlerde sık sık gündeme gelen mortgage başvuruları 20 Ekim 2023 tarihi ile sona eren haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 1 düşüş göstermişti. 

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgiye göre, söz konusu bu dönemlerde konut satın almaya yönelik başvurular da önceki haftaya göre yüzde 2 oranında azalma gösterirken, yeniden finansman başvuruları ise yüzde 2 yükseliş gösterdi.

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

Robin Williams’ın San Francisco'daki ikonik malikanesi 703 milyon TL'ye satılıyor! ​​​​​​​


Geri Dön