27 / 04 / 2024

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.



ABD Ticaret Bakanlığı, bu yılın eylül ayına ait merkala beklenen yeni konut satış istatistiklerini duyurdu. Açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde Eylül ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine yükseldi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre, 2022 yılının Şubat ayından bu yana en yüksek seviyelerine çıkarak piyasa beklentilerini geride bırakan yeni konut satışlarının söz konusu bu dönemde 680 bin olması öngörülüyordu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yeni konut satışları, Ağustos ayında yüzde 8,2 azalış göstererek, 676 bin seviyelerinde gerçekleşmişti.

Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre de yüzde 33,9 artış gösterdi.

ABD de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, ABD'de geçen ay satışa sunulan yeni konutların medyan satış fiyatı da bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 12,3 azalış göstererek, 418 bin 800 dolara düştü.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, 2. el konutlardaki sınırlı arzın yeni konut ve konut inşasına talebi artırdığını kaydetti. 

Analistler yaptıkları açıklamada mortgage (konut kredisi) faiz oranlarının yüzde 8'e yaklaştığını kaydederek, söz konusu bu durumun da konut talebini sınırlayabileceğini belirtti.

ABD'DE MORTGAGE FAİZLERİ YÜZDE 8'E YAKLAŞTI

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan  ve merakla beklenen resmi verilere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage başvuruları 20 Ekim 2023 tarihi ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre yüzde 1 düşüş gösterdi. Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu bu dönemde konut satın almaya yönelik başvurular da önceki haftaya kıyasla yüzde 2 oranında azalma gösterirken, yeniden finansman başvuruları ise yüzde 2 yükseldi.

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Türkler ABD’de ev alırken nelere dikkat etmeli!

 


Geri Dön