27 / 04 / 2024

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Citadel Risk Fonu’nun kurucusu milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach’teki 27 dönümlük mülkünde 1 milyar dolarlık ev inşa edecek. Bu ev dünyanın en pahalı evi olacak...



Citadel Risk Fonu’nun kurucusu milyarder ve ABD'li ünlü yatırımcı Ken Griffin, Florida Palm Beach’te, 1 milyar dolarlık dünyanın en pahalı konutunu inşa etmeyi planlıyor. 

Forbes Dünya Milyarderleri Listesi'nde 34,6 milyar dolarlık servetiyle ünyanın en zengin 35. kişisi olan milyarder Ken Griffin, Florida’nın en prestijli arazisinde 1 milyar dolarlık bir konut yaptıracak. 

ABD li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Griffin’in 27 dönümlük mülkü bölgedeki en büyük mülk olurken, arazinin yedi dönümlük kısmında da annesi Catherine Gratz Griffin için ayrı bir konut bulunacak. 

2022'de şirketinin merkezini Miami’ye taşıyan Griffin’in Palm Beach’teki devasa emlak projesi 2012'de, şu anda toplam 450 milyon dolara ulaşan bir dizi satın alma ile başladı. 

İnşaatının 150 ila 400 milyon dolar arasında olacağı öngörülen mega proje, Intracoastal’dan Atlantik Okyanusu’na kadar gidecek. 

Bu arazinin yüzölçümü Palm Beach’teki en büyük mülkü işaret ederken, Trump'a ait olan neredeyse 20 dönümlük Mar-a-Lago arazisini de geride bırakıyor. 

ABD li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Kovid-19 pandemisinin başlangıcında Griffin, Citadel’in operasyonlarını geçici olarak Manhattan’dan taşıdı ve Palm Beach’teki Four Seasons’ın tümünü kiraladı. 

2022 yılında Florida’ya resmi olarak taşınmasından sonra şu anda Florida’nın en zengin kişisi olan Griffin, Palm Beach’e  gerçekleştireceği yatırımın öncesinde de pahalı gayrimenkul satın alımlarıyla ön plana çıkıyordu. 

ABD’li ünlü yatırımcı Ken Griffin işine yakın olması sebebiyle 2019'da ABD’nin en pahalı konutunu 238 milyon dolar bedelle satın aldı. Aynı sene Griffin, Londra’da 122 milyon dolar fiyatla bir konut satın aldı ve bu ev on senedir bu kentte satılan en pahalı ev olarak kaydedildi. 

Konut fiyatları Ankara’da yüzde 126, Antalya’da yüzde 100 arttı!

Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler? 

Motosiklet alımları otomobili sollayarak geride bıraktı


Geri Dön