01 / 05 / 2024

ABD'li Alubond USA, 100 milyon dolara Çorlu'da fabrika kuruyor!

ABD'li Alubond USA, 100 milyon dolara Çorlu'da fabrika kuruyor!

Dev gökdelenlerde yangına karşı en önemli güvenlik ürünlerinden olan alüminyum kompozit panelde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan ABD' li Alubond USA, yatırım için geldi...



Gökdelenlerde yangına karsı en önemli güvenlik ürünlerinden alüminyum kompozit üreticisi ABD'li Alubond USA, 100 milyon dolara Çorlu'da fabrika kuruyor. 


TÜRK inşaat sektöründe yaşanan gelişim dünya markalarının da gözünü Türkiye'ye çevirdi. Dev gökdelenlerde yangına karşı en önemli güvenlik ürünlerinden olan alüminyum kompozit panelde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan ABD'li Alubond USA, yatırım için geldi. Alubond USA'mn Aldom AŞ ile yaptığı ortaklıkla hayata geçirilen yatırım ilk aşamada 100 milyon dolar tutannda olacak. Çorlu'daki tesis A2 sınıfı yanmaz kompozit paneline yönelik üretim tesisi olacak. 


500 kişiye istihdam 


Bu yatırımla Türkiye, Alubond USA'in Avrupa, Rusya ve Türki Cumhuriyetler pazarına yönelik üretiminin merkez üssü olacak. Yıllık 500 milyon dolar ciro hedeflenen tesisler 500 kişilik istihdam sağlayacak. Yatırıma ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Mülk Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve dünyanın ilk 500 büyük sanayicisi arasında yer aldığı belirtilen Navvab ul Shaji "Türkiye'deki yatırımlarımızı tamamladığımızda, Türkiye, Alubond USA'in dünyadaki en büyük üretim tesisi ve ana merkezi olacaktır" dedi. 

Küresel kriz ortamında Türkiye kararlı yükselişiyle dikkat çektiğini belirten Shaji "Çok geniş bir coğrafyaya hitap edecek Türkiye lokasyonumuzun, stratejik öneme sahip olacağını düşünüyorum. Çorlu'daki tesislerimizde, A2 yanmaz alüminyum kompozit paneli Avrupa'dan Rusya'ya, Kafkaslar'dan Irak'a dek büyük bir pazara sunacağız" diye konuştu. Shaji, tüm yatırım tamamladığında Alubond Türkiye'nin dünyadaki en büyük üretici olmasını beklediğini söyledi. 


Star Gazetesi 


Geri Dön