28 / 04 / 2024

Rus milyarder Yuri Milner 100 milyon dolara malikane aldı!

Rus milyarder Yuri Milner 100 milyon dolara malikane aldı!

ABD halen krizin yaralarını sarmaya çalışırken, konut sektöründe yeni bir rekor kırıldı. Forbes'un zenginler listesine bu yıl giren Rus milyarder Yuri Milner, Silikon Vadisi'ndeki bir malikaneyi 100 milyon dolara satın aldı...



Forbes'un zenginler listesine bu yıl giren Rus milyarder Yuri Milner, Silikon Vadisi'ndeki bir malikaneyi 100 milyon dolara satın aldı.

ABD halen krizin yaralarını sarmaya çalışırken, konut sektöründe yeni bir rekor kırıldı.

Rus milyarder Yuri Milner, ABD'de Silikon Vadisi'ndeki bir malikaneyi 100 milyon dolara satın aldı. Bu bedel ABD'de şimdiye kadar bir eve verilmiş en büyük miktarı ifade ediyor.

Konut piyasasında henüz tam anlamıyla toparlanma yaşanmazken 25 bin metrerakelik lüks malikaneye verilen para dikkat çekti.

49 yaşındaki Milner, Facebook, Groupon ve Zynga gibi şirketlere yatırım yapmış bir işadamı. Forbes'un en zenginler listesine bu yıl ilk kez giren Milner, 1 milyar dolarlık servetiyle bin 140'ıncı sırada yer aldı.

Fransız şato stilinde dizayn edilen malikanenin inşaatı 2009'da tamamlandı. İçinde ve dışında havuz bulunan malikanede balo salonu ve şarap mahzeni de var.

ABD'de Şubat ayı itibariyle ortalama ev fiyatları 100 bin-200 dolar arasında seyrediyor.
NTVMSNBC

 


Geri Dön