27 / 04 / 2024

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalış göstererek, beklentilerin altında kaldı.



ABD Ticaret Bakanlığı ağustos ayına ait merakla beklenen yeni konut satış istatistiklerini peş peşe açıkladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ABD'de yeni konut satışları, mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 8,7 azaldı ve 675 bine düştü.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen yeni konut satışlarının söz konusu bu dönemde 700 bin şeklinde olması öngörülüyordu.

Yine paylaşılan detaylara göre, son dönemlerde sık sık gündeme gelen yeni konut satışları, Temmuz ayında yüzde 8 artış göstererek, 739 bin seviyelerinde gerçekleşmişti.

Yine verilen detaylara göre, ülkede yeni konut satışları, Ağustos ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre de yüzde 5,8 artış gösterdi.

Yine verilen detaylara göre, ülkede geçen ay satışa sunulan yeni konutların medyan satış fiyatı da bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 2,3 azalış göstererek, 430 bin 300 dolara geriledi.

ABD de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

KONUT FİYATLARI TEMMUZ'DA ARTTI

S-P CoreLogic Case-Shiller, Temmuz 2023'e ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini tek tek açıkladı. S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından açıklanan verilere göre, bu kapsamda, ABD’de ulusal konut fiyat endeksi, 2023 yılının Temmuz ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 1 oranında artış gösterdi. Yine verilen detaylara göre, diğer bir taraftan söz konusu endeks, Haziran'da yıllık bazda değişim göstermemişti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen ulusal konut fiyat endeksi, 2023 yılının temmuz ayında aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde yüzde 0,6 oranında yükseldi.

ABD’nin 20 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks ise temmuz ayında yıllık yüzde 0,1 ile 5 ayın ilk artışını yaşadı. Piyasa beklentilerinin tersine artan endeksin bu süreçte yüzde 0,3 oranında azalması bekleniyordu. Endeks, haziran ayında da yüzde 1,2 oranında düşüş kaydetmişti.

 

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

Asya borsaları Wall Street'in toparlanmasından sonra düşüşe geçti!

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı!


Geri Dön