27 / 04 / 2024

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.



S&P CoreLogic Case-Shiller, temmuz ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Bu kapsamda, ABD’de ulusal konut fiyat endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında arttı. Öte yandan, endeks, haziran ayında yıllık bazda değişim göstermemişti.

Ulusal konut fiyat endeksi, temmuz ayında aylık bazda ise mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,6 oranında yükseldi.

  ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD’nin 20 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks ise temmuz ayında yıllık yüzde 0,1 ile 5 ayın ilk artışını yaşadı. Piyasa beklentilerinin tersine artan endeksin bu süreçte yüzde 0,3 oranında azalması bekleniyordu. Endeks, haziran ayında da yüzde 1,2 oranında düşüş kaydetmişti.

20 şehirde bahsi geçen dönemde endeks, aylık bazda ise mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,9 oranında yükseldi.

ARTIŞTA CHİCAGO İLK SIRADA

Söz konusu endeksteki 20 şehir arasında konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla arttığı şehirler, yüzde 4,4 oranı ile Chicago, yüzde 4 oranı ile Cleveland ve yüzde 3,8 oranı ile New York olarak kayıtlara geçti.

Aynı süreçte konut fiyatları yıllık bazda Las Vegas’ta yüzde 7,2 oranında, Phoenix’te yüzde 6,6 oranında, San Francisco’da yüzde 6,2 oranında, Seattle’da yüzde 5,5 oranında, Dallas’ta yüzde 3,4 oranında, Portland’da yüzde 3,3 oranında ve Denver’de yüzde 2,8 oranında düştü.

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen S&P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, 2022 yılı Haziran ayında zirve yapan konut fiyatlarının 2023 yılı Ocak ayına kadar yüzde 5 oranında azaldığını anımsattı.

Fiyatlarda ocak ayında başlayan artışın önceki düşüşleri sildiğinin altını çizen Lazzara, ABD’de konut fiyatlarının temmuz ayında artmaya devam ettiğini söyledi.

Lazzara, endekste kapsanan 20 kentin 10’unun tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığına vurgu yaptı. Diğer taraftan, fiyatlarda bölgesel farklılıkların da dikkat çekmeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Vergisiz telefonun detayları peş peşe açıklandı! İşte 9 bin 500 TL’nin altındaki telefonlar...

50 bin TL ihtiyaç kredisi faiz oranları belli oldu! Bankalar arka arkaya güncel oranlarını açıkladı!

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Geri Dön