27 / 04 / 2024

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Enuygun.com Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, kiralık araçla kazan yapılması halinde yapılması gerekenleri açıkladı. Sağlam, "Kiralık araç ile seyahat eden kişiler de tüm diğer sürücüler gibi kaza anında sakin kalmalılar" dedi.



Seyahat sitesi Enuygun.com, kiralık araçla kaza yapılması halinde yapılması gerekenleri anlattı.

Enuygun.com açıklamasına göre, araç kiralama talepleri artarken kiralık araçların kullanım şartlarına ilişkin bilgilenme ihtiyacı da artıyor. Kiralık araç kullanırken olası bir kaza halinde neler yapılması gerektiği ve kullanıcı haklarının neler olduğu da bu noktada kritik bir soru oluyor.

Enuygun.com, tüketicilerin soru işaretlerini azaltmak için kiralık araçla kaza yapılması halinde yapılması gerekenleri açıkladı.

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

 'KAZA YAPTIKTAN SONRA ARACIN KONUMUNU DEĞİŞTİRMEYİN'

Açıklamaya göre, kiralanan araçta kasko olduğundan emin olunmalı ve bunun yanı sıra, araçtaki kasko poliçesinin hangi halleri kapsadığı kontrol edilmeli.

Kiralık araçla kaza halinde, araçtaki herkesin güvende olduğundan emin olunmasının ardından aracın emniyetinin kontrol edilmesi ve aracın konumunu hiçbir şekilde değiştirmeden trafik polisinin aranması öneriliyor.

Aynı zamanda, kaza tutanağının tutulması ve alkol raporu alınması da son derece önem taşırken, kaza, jandarma veya polis karakoluna yakın bir yerde olduysa 'görgü tespit tutanağı' için müracaat edilmesi gerekiyor. Araçların yerini değiştirmeden kazanın fotoğrafı çekilmesi, diğer sürücünün ruhsat, ehliyet ve trafik poliçesinin fotokopisini alınması da yapılması gerekenlerden biri olarak öne çıkıyor.

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Tek araçlık ya da birden fazla aracın karıştığı kazalarda herkesin güvenliğinden emin olup gerekli fotoğraf ve evrakları toparlanmasının ardından kiralanan firma ile bahsi geçen belgelerin paylaşılması gerekiyor.

Araç kiralama şirketi hasarı karşılayıp karşılamayacağı ise hatanın kimde olduğuna göre farklılık gösterebiliyor. Eğer kazada hata kiralık araç sürücüsündeyse 'Kira Kaybı' uygulaması devreye girebiliyor. Yani aracın tamiri sebebiyle oluşacak gelir kaybı kullanıcıdan tahsil edilebiliyor. Fakat araç full kaskoluysa hasarı sigorta karşılıyor. Bu yüzden araç kiralarken poliçenin neleri kapsadığını bilmek çok önemli.

Açıklamada konuya yönelik değerlendirmesine yer verilen Enuygun.com Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, şunları söyledi: “Kiralık araç ile yolculuk yapan sürücüler de tüm diğer kullanıcılar gibi kaza anında sakin kalmalılar. Kendilerinin ve varsa beraber yolculuk yaptıkları kişilerin sağlık durumlarını kontrol edip gerekiyorsa ilkyardım uygulamaları yapmasının ardından gereken işlemleri yapabilirler.”

Vergisiz telefonun detayları peş peşe açıklandı! İşte 9 bin 500 TL’nin altındaki telefonlar...

50 bin TL ihtiyaç kredisi faiz oranları belli oldu! Bankalar arka arkaya güncel oranlarını açıkladı!

TL mevduat faizinde çok konuşulacak artış! Faizler yüzde 50’ye yaklaştı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön