27 / 04 / 2024

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.



ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranının yüzde 8 seviyesine yaklaştı. Bu süreçte mortgage başvuruları 1995 yılından bu yana en düşük seviyede kalmaya devam etti.

MORTGAGE FAİZLERİ YÜZDE 8'E YAKLAŞTI!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) verilerine göre, mortgage başvuruları 20 Ekim ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre yüzde 1 düşüş yaşadı.Bu dönemde konut satın almaya yönelik başvurular ise önceki haftaya kıyasla yüzde 2 oranında azalırken, yeniden finansman başvuruları yüzde 2 yükseldi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak yükselişini 7'nci haftaya taşıdı.

ABD DE Mortgage faizleri yüzde 8 e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'DE MORTGAGE FAİZLERİ  REKOR KIRDI!

Geçtiğimiz hafta ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 7,53 seviyesinden yüzde 7,67'ye çıkarak yükselişini beşinci haftaya taşımıştı. Aynı dönemde 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,86 seviyesinden yüzde 6,97 seviyesine yükseldi.

ABD DE Mortgage faizleri yüzde 8 e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

MORTGAGE ORANLARI 2000'DEN BU YANE EN YÜKSEK SEVİYEYE YÜKSELDİ!

MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan, küresel yatırımcıların yüksek faiz oranlarının daha uzun süre yüksek seyredeceğini belirterek, artan mali açık beklentilerine yönelik endişelerinin devam etmesnden dolayı 10 yıllık tahvil faizlerinin geçen hafta arttığını hatırlattı. 

Mortgage oranlarının da tahvil faizlerindeki yükselişi takip ettiğine yönelil açıklamalar yapan Kan, 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranının 2000 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktığını belirtti. 

Kan, mortgage başvurularının 1995 yılından bu yana kaydedilen en düşük seviyesine gerilediğini belirterek, "Bu yüksek mortgage oranları, potansiyel konut alıcılarını piyasadan uzak tutuyor ve yeniden finansman faaliyetlerini baskılamaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı dönemde 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,98'den yüzde 7,08'e çıktı.

ABD'de mortgage faizleri rekor tazeledi!

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde!

Geri Dön