27 / 04 / 2024

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde!

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,41 seviyesi ile Aralık 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.



Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre mortgage başvuruları, 22 Eylül ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre yüzde 1,3 seviyesinde azaldı.

MORTGAGE FAİZLERİ 23 YILIN ZİRVESİNDE!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,31 seviyesinden yüzde 7,41'e yükseldi. Bu oran, Aralık 2000 yılından bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Söz konusu dönemde 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,62 seviyesinden yüzde 6,73'e çıkarak, Temmuz 2001 yılından bu yana en yüksek değerine ulaştı.

FED'İN FAİZLERİ ARTIRMASI BEKLENİYOR!

MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan, verilere yönelik değerlendirmesinde, hazine getirilerinin geçen hafta artması ile beraber mortgage faizlerinde de yükselişlerin olduğunu açıkladı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri daha uzun süre yüksek tutacağına yönelik sinyal veren Kan, potansiyel konut alıcıları ile ev sahiplerinin yüksek faiz oranlarının etkisini hissetmeye devam ettiklerini ve bundan dolayı da mortgage başvurularının azaldığını kaydetti.

MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan, sınırlı stok ve satın alma gücünün azalması ile karşı karşıya olan piyasada, mortgage başvurularının yıllık olarak yüzde 27 azaldığını, refinansman faaliyetinin de geçen yıla kıyasla yüzde 20'nin üzerinde düşüş gösterdiğini aktardı.

ABD de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde!

ABD MORTGAGE BAŞVURULARI YÜZDE 5,4 ARTTI!

Amerika’da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) başvuruları yüzde 5,4 oranında artış kaydetti. Mortgage Bankalar Birliği’nden (MBA) elde edilen verilere göre, mortgage müracaatları, 15 Eylül ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre yüzde 5,4 oranında yükseldi. Söz konusu tarihlerde ABD’de 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,27 seviyesinden yüzde 7,31 seviyesine çıktı. 

MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan, verilere yönelik yaptığı değerlendirmesinde, 30 yıllık mortgage oranının artmasına rağmen başvuruların geçen hafta yükseldiğini kaydetti. 

ABD’de mortgage başvuruları artıyor! Geçen haftaya göre yüzde 5,4 arttı!

Geri Dön