27 / 04 / 2024

ABD'de mortgage faizleri 20 yılın zirvesine çıktı!

ABD'de mortgage faizleri 20 yılın zirvesine çıktı!

ABD ipotek oranları 14 Ekim haftasında 20 yılın en yüksek seviyesine yükselirken, ev satın alma ve kredi yeniden finansman başvuruları yüzde 4.5 düşüşle 1997'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.



ABD ipotek oranları geçen hafta yükselmeye devam ederek 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve konut piyasasındaki gerilemeyi şiddetlendirdi.

Verilere göre, 30 yıllık sabit faizli ipotek oranları 14 Ekim'de sona eren haftada 13 baz puan daha artarak yüzde 6,94'e yükseldi.

Sonuç olarak, ev alımları ve kredi yeniden finansman başvuruları, son 10 haftadaki dokuzuncu düşüş ve 1997'den bu yana en düşük olan yüzde 4,5 düştü.

ABD de mortgage faizleri 20 yılın zirvesine çıktı!

Benzer birçok göstergeden daha sık güncelleme yapan Mortgage News Daily, Salı günü 30 yıllık faiz oranını yüzde 7,15 olarak belirledi. Veriler, konut piyasasında Fed politikasının en çok hissedildiği bir diğer düşüş noktasına işaret ediyor.

Salı günü yayınlanan bir başka veri, ev üreticilerine olan güvenin bu yıl aydan aya düştüğünü gösterdi. Perşembe günü yayınlanan verilere göre, mevcut ev satışlarının Eylül ayından bu yana sekizinci ayda düşmesi bekleniyor.


Geri Dön