28 / 04 / 2024

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü!

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31 ile 2000 yılının Aralık ayından bu yana en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.



ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31 ile 2000 yılının Aralık ayından bu yana en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, mortgage başvuruları, art arda 5 hafta yaşanan düşüşlerden sonra 25 Ağustos 2023 tarihi ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre yüzde 2,3 artış gösterdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ülkede 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise değişmedi ve yüzde 7,31 şeklinde oldu.

Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,72 seviyelerinde kalmayı sürdürdü.

Paylaşılan detaylara göre, MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan, 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranının 2000 yılının Aralık ayından bu yana en yüksek seviyede kalmayı sürdürdüğünü belirtti.

ABD de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü!

Yine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tahvil faizlerinin hafta başında zirveye ulaştığını ve sonrasında düşüşe geçtiğini hatırlatan MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan, bunun da piyasadaki faaliyeti teşvik etmiş olabileceğine değindi.

MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan yaptığı açıklamada konut alımı ve yeniden finansmana yönelik başvuruların 5 haftadan sonra ilk defa arttığını fakat düşük seviyelerde kalmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Satın alma başvurularının artmasına rağmen bir sene öncesine kıyasla hala yüzde 27 daha düşük olduğuna dikkati çeken MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan, yüksek mortgage oranları ve dar konut stokunun satın alma faaliyeti üzerinde baskı yaratmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına gerilemişti

Yine Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan söz konusu rakamlara göre ülkede mortgage başvuruları, 14 Temmuz tarihi ile biten haftada, mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 1,1 artış göstermişti.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre ülkede 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,07'den yüzde 6,87'ye düşmüştü.

Konut kredi faizleri 23 yılın zirvesinde!

Türkiye'de konut kredisi faiz oranları 20 yılın zirvesinde! Bankalar muslukları kapattı! 

Amerika Merkez Bankası yetkilileri resmen açıkladı! Doların kaderi belli oldu! 1 dolar bu kadar olacak!


Geri Dön