28 / 04 / 2024

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.



ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından yapılan ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıktı. Raporda yer alan detaylara göre mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini kapsayan mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 2,3 düşüşle 205,1 puana düştü.

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından yayımlanan ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaşılan haftalık rapora göre, satın alma endeksi yüzde 2,3 düşüş göstererek, 149,6 puan şeklinde olurken, refinansman endeksi yüzde 2,1 düşüş göstererek, 489,6 puana indi.

Raporda yer alan bilgilere göre söz konusu haftada, 30 senelik mortgage faiz oranı 7 baz puan artış göstererek, yüzde 6,87 seviyelerine çıktı. Böylelikle 8 Aralık 2023 haftasında görülen yüzde 7,07 seviyesinden sonra en yüksek oran da görülmüş oldu.

ABD de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan yaşanan gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. ABD Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta ipotek faizlerinin genel olarak yükselmesi sebebiyle başvuru faaliyetinin zayıf olduğunu belirterek, 30 senelik faiz oranının yüzde 6,87'ye kadar çıktığını ve bunun da Aralık 2023'ün başından bu yana en yüksek oran olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada yüksek oranların satın alınabilirlik zorluklarını artırmayı sürdürmesi ve halen düşük olan mevcut konut stoku sebebiyle satın alma başvurularının zayıf kaldığını dile getiren ABD Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, yeniden finansman başvurularının azaldığını ve düşük seviyelerde kaldığını söyledi.

Paylaşılan bilgilere göre 15 senelik faizde oran 12 baz puan artışla yüzde 6,53 puan şeklinde olurken, 5 senelik ARM kredi faizi 16 baz puan artış gösterdi ve yüzde 6,30 puan seviyelerine çıktı. 30 senelik jumbo (647.200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi de 12 baz puan artış göstererek, yüzde 7,00 seviyelerine çıktı. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları güncellendi! Emekliler dikkat! Yeni maaşlar e- Devlet'te!

Çarpıcı rapor: Asgari ücretli 17 yıl boyunca tüm maaşını verdiğinde konut sahibi olabiliyor!

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?


Geri Dön